Actualiteiten

Soepelere voorwaarden voor subsidie asbestdaken

asbestdak-verwijderen-283_680x520_fit

Per 19 juli 2017 is de wijziging van de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken gepubliceerd. Dat betekent dat een asbestdak niet groter hoeft te zijn dan 35m² om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Per 19 juli 2017 is de wijziging van de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken gepubliceerd. Dat betekent dat een asbestdak niet groter hoeft te zijn dan 35m². De wijziging gaat in vanaf 20 juli 2017.

Daarnaast gelden de nieuwe voorwaarden ook voor aanvragen die al binnen zijn, maar waarop RVO.nl nog geen beslissing heeft genomen.

Waarom wijziging m2 voor verwijderen asbestdaken?

Alle saneringen komen vanaf 20 juli in aanmerking voor de subsidie – ongeacht het aantal m2. In de praktijk bleek namelijk dat er ook situaties zijn waarin ook kleine hoeveelheden asbestdaken door een professioneel gecertificeerd bedrijf verwijderd moeten worden.

Dit is bijvoorbeeld bij asbestdakleien het geval. Deze gevallen kwamen eerst niet voor subsidie in aanmerking. Daarnaast stond de oude voorwaarde ook in de weg bij saneringen van (kleine) asbestdaken op meerdere adressen tegelijk.

Dit komt bijvoorbeeld voor bij beheerders van sociale woningbouwobjecten waar een hele straat of wijk wordt gesaneerd. De individuele objecten kunnen minder dan 35 m² aan asbestdak bevatten, maar gezamenlijk gaat het hier wel degelijk om substantiële hoeveelheden.

De voorwaarde dat een gecertificeerd bedrijf de verwijdering van het asbestdak moet uitvoeren, blijft gelden.

Eén adres per aanvraag

Ook is nogmaals verduidelijkt dat per saneringsadres (straatnaam en huisnummer) één subsidieaanvraag moet worden ingediend. Met andere woorden subsidie aanvragen voor meerdere adressen op 1 aanvraagformulier staat RVO.nl niet toe.

De subsidieregeling kan hier worden aangevraagd. De standpunten van VBO Makelaar omtrent het thema asbest zijn hier te vinden.

(bron: Rijksoverheid)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.