Actualiteiten

VBO Makelaar: blij met handhaving steun Geschillencommissie

vbo-w-422-482_680x520_fit

VBO Makelaar is blij dat het kabinet het besluit heeft genomen de Geschillencommissie financieel te blijven steunen. Deze toezegging biedt de commissie duidelijkheid en garandeert dat zij in ieder geval tot 2022 zijn gevrijwaard van subsidieperikelen.

Nootdorp, 12 juli 2018 – Brancheorganisatie VBO Makelaar is blij dat het kabinet het besluit heeft genomen de Geschillencommissie financieel te blijven steunen. Deze toezegging biedt de commissie duidelijkheid en garandeert de commissie dat zij in ieder geval tot 2022 zijn gevrijwaard van subsidieperikelen. Hiermee is hun voortbestaan gewaarborgd. VBO Makelaar is aangesloten bij de Geschillencommissie Makelaardij. Net als de minister is ook VBO Makelaar overtuigd van het belang van alternatieve en onafhankelijke geschilbeslechting buiten de brancheorganisatie om.

De gecertificeerde VBO-leden worden permanent getoetst op hun vakkennis. Zij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid, hun dienstverlening wordt gewaarborgd door de VBO Beroeps- en gedragscode. De VBO-makelaars en -taxateurs staan ingeschreven in de kwaliteitsregisters SCVM, VastgoedCert en/of NRVT die strenge eisen aan inschrijving stellen. Op hun handelen wordt bovendien toegezien door een onafhankelijk Tuchtcollege: het Tuchtcollege Makelaardij Nederland.

Consumenten die een financieel geschil hebben met hun makelaar die is aangesloten bij VBO Makelaar kunnen zich voor een uitspraak ook wenden tot de Geschillencommissie Makelaardij. Deze Geschillencommissie kan ook een uitspraak doen over een eventuele schadevergoeding.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.