Actualiteiten

Veel verzekeraars wijzigen rentes

grafiek-schoolbord-331_680x520_fit

Net als in de week ervoor verlaagden ook afgelopen week met name verzekeraars en regiepartijen hun rentetarieven. Vooral het aantal rentewijzigingen door verzekeraars valt daarbij op.

Net als in de week ervoor verlaagden ook afgelopen week met name verzekeraars en regiepartijen hun rentetarieven. Vooral het aantal rentewijzigingen door verzekeraars valt daarbij op: Reaal, Centraal Beheer, Woonfonds, Nationale Nederlanden en Delta Lloyd kondigden aanpassingen aan. Eerder deze maand vergrootte Allianz het aantal rentevaste perioden door rentetarieven voor alle rentevaste perioden tussen de 5 en de 30 jaar te introduceren. ASR verhoogde de rentetarieven voor alle andere aflosvormen dan annuïteiten of lineair.

Door alle renteaanpassingen daalden de gemiddelde hypotheekrentes van 5 en 10 jaar vast, die laatste alleen zonder NHG. In 2017 is de gemiddelde hypotheekrente gedaald van alle rentevaste perioden die wij monitoren, op 10 jaar vast met NHG na. Komende donderdag houdt de ECB haar zeswekelijkse beleidsvergadering waarna nieuws wordt verwacht over het vervolg van het opkoopprogramma.

Uit onderzoek van de Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) blijkt dat Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars in 2016 samen voor 345 miljard euro in Nederlandse aandelen, vastgoed, obligaties, infrastructuur en hypotheken hadden gestoken. Het grootste deel van het vermogen zit in ‘vastrentende waarden’, zoals staatsobligaties en hypothecaire leningen. Verzekeraars beleggen relatief gezien drie keer meer (23%) in Nederlandse obligaties en hypotheken dan pensioenfondsen (7%).

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.