Actualiteiten

Verlaging van de hypotheekrente vlakt af

appartementen-346_680x520_fit

Hoewel ook vorige week een aantal geldverstrekkers weer de rentetarieven verlaagde, lijkt de daling van de hypotheekrente nu toch enigszins af te remmen.

Hoewel ook vorige week een aantal geldverstrekkers weer de rentetarieven verlaagde, lijkt de daling van de hypotheekrente nu toch enigszins af te remmen. De meeste aanbieders, bijna allemaal banken, voerden slechts kleine aanpassingen door op de middel(lange) rentevaste perioden. Allianz, dat de rentetarieven niet vaak aanpast, verlaagde voor de tweede week op rij de rentes. Hierdoor biedt Allianz momenteel hele scherpe tarieven aan op alle belangrijke rentevaste perioden.

MUNT Hypotheken introduceerde vorige week de Simpel Overstap Hypotheek. Daarvoor hoeft er geen
werkgeversverklaring, en in veel gevallen ook geen taxatierapport, meer te worden overlegd. Hiermee wordt de overstap voor consumenten, waarbij de renteperiode bij de huidige financier afloopt, een stuk eenvoudiger.

Het landelijk aantal hypotheekaanvragen lag ook vorige week nog hoger dan het weekgemiddelde over 2017.
Gezien de fase van het jaar is dat normaal. De meeste hypotheekoffertes die echter vanaf dit moment worden uitgebracht, zullen niet meer in het huidige jaar door de geldverstrekkers worden geaccordeerd. Door de nieuwe regels zullen deze aanvragen daarom al moeten voldoen aan de leennormen van 2018, zoals onder meer de Nibud-normen. Gebruikelijk is dat geldverstrekkers aan het eind van het seizoen de rente verhogen. De vraag is of aanbieders met de nieuwe regels in gedachten dit jaar eerder dan vorig jaar over zullen gaan tot het verhogen van de rentetarieven. Wellicht dat ze door de felle concurrentie juist afzien van deze eindejaars verhogingen.

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.