Actualiteiten

Verschil tussen aflossingsvrije en annuïtaire rente loopt op

rentepercentage-315_680x520_fit

De rente op de kapitaalmarkt, de maatstaf voor de hypotheekrente, schommelde vorige week licht en eindigde bijna gelijk aan de stand die een week eerder werd bereikt.

De rente op de kapitaalmarkt, de maatstaf voor de hypotheekrente, schommelde vorige week licht en eindigde bijna gelijk aan de stand die een week eerder werd bereikt. De positieve economische vooruitzichten verdrongen de spanningen rond Noord-Korea wat naar de achtergrond. De belastingplannen van Trump, die nog door het Congres moeten worden goedgekeurd, zorgden in eerste instantie voor een oplopende rente. Vrijdag daalde de rente echter weer door twijfel van beleggers over de positieve gevolgen van de belastingherziening.

De renteverhogingen van begin vorige week door een aantal geldverstrekkers kregen weinig navolging. Partijen als Aegon, Syntrus en Philips, die wat minder frequent de rente aanpassen, kondigden juist een verlaging van de tarieven aan, net als Florius. MoneYou maakte een vereenvoudiging van haar assortiment bekend en is als gevolg daarvan gestopt met de MoneYou 4 hypotheek. De komende week hebben enkele verzekeraars rentewijzigingen aangekondigd. Voor de korte termijn verwachten we dat de hypotheekrente stabiliseert.

Onlangs volgde ABN Amro het voorbeeld van ING uit april: zij vergrootte het verschil tussen annuïtaire en
aflossingsvrij rentes. Hierdoor loopt het verschil op de lange rentevaste periodes fors op: tot wel 0,6%. In de regel hanteren aanbieders een renteverschil van 0,1%-0,2% vanwege het verschil in fundingkosten tussen beide aflosvormen. We zien nu dat met name de grootbanken grotere verschillen hebben doorgevoerd.

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.