Actualiteiten

Zorgt rust op de kapitaalmarkt voor nieuwe renteverlagingen?

dalende-grafiek-240_680x520_fit

Sinds een paar weken is de rente op de kapitaalmarkt weer heel voorzichtig aan het dalen. De angst voor het uiteenvallen van de EU lijkt onder beleggers wat naar de achtergrond verdwenen.

Sinds een paar weken is de rente op de kapitaalmarkt weer heel voorzichtig aan het dalen. De angst voor het uiteenvallen van de EU lijkt onder beleggers wat naar de achtergrond verdwenen. De economische groei in de eurozone was in het eerste kwartaal beter dan die in de VS en in het Verenigd Koninkrijk. De politieke onrust rond Trump lijkt in Europa op dit ogenblik te zorgen voor lagere rentes op staatsobligaties.

Op de achtergrond speelt wel het al dan niet verlenen van een nieuwe lening aan Griekenland, afgelopen week bereikten de ministers van Financiën van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds hierover vooralsnog geen overeenstemming. Over een langere periode bekeken vertoont de kapitaalmarktrente overigens sinds medio november 2016 een redelijk stabiel verloop met enkele uitschieters naar boven en beneden.

Door de relatieve rust op de kapitaalmarkt was er vorige week slechts een klein aantal aanbieders dat de hypotheekrentes aanpaste. Opmerkelijk was dat in de loop van de week meerdere geldverstrekkers verlagingen bekend maakten, na een aantal weken waarin de hypotheekrente hoofdzakelijk werd verhoogd. Als we de huidige rentetarieven vergelijken met die van oktober 2016, toen de hypotheekrente zich op het laagste punt ooit bevond, dan valt op dat Philips Pensioenfonds en Obvion de hypotheekrente in deze periode niet of nauwelijks hebben aangepast. ING en BLG hebben hun 20 jaars rente (NHG) sindsdien zelfs verlaagd.

(bron: De Hypotheekshop)

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.