Blogs

Gastblog N! wise: De digitale generatiekloof gedicht

gastblog-nwise-de-digitale-generatiekloof-gedicht-769_680x520_fit

In deze gastblog leg onze partner N! Wise, distributeur van IT hard- en software van Microsoft, uit hoe nieuwe technologie de generatiekloof kan dichten. VBO-leden krijgen een speciale korting op hun diensten en producten. Lees je mee?

Hoe ziet jouw team met interne of externe collega’s/partners eruit? Zeker weten dat geen twee mensen hetzelfde zijn. De één is een einzelgänger, de andere gedijt veel lekkerder in een groep. De één wordt blij van de nieuwste snufjes en handige tools terwijl de ander e-mail al spannend genoeg vindt. Met zo’n diverse groep kun je een moderne werkplek wel op je buik schrijven. Toch? Sander Houwing, eigenaar van N! wise (leverancier van de Moderne Werkplek voor de makelaar/taxateur), denkt daar anders over.

Goed samenwerken, zonder iemand te pushen of af te remmen

Op dit moment bestaat de grootste groep die de arbeidsmarkt bezet uit Millenials en Generatie X. Dat is een groep tussen de 22 en 53 jaar en daar zou best eens sprake kunnen zijn van een generatiekloof hier en daar. Neem Victor. Victor werkt al 20 jaar voor het bedrijf, is onderaan begonnen en heeft carrière gemaakt. Hij weet alles van de financiële administratie van het bedrijf en hij zit niet zo op een moderne werkplek te wachten.

Victor werkt nauw samen met Clair. Clair is een stuk jonger, wil graag flexibel werken vanwege haar jonge kind. Clair is verantwoordelijk voor de aan- en verkoop. Ze werkt het liefst met apps en chat en staat open voor nieuwe technologie. Victor en Clair gebruiken hun communicatietools op een totaal verschillende manier. Dankzij de technologie kunnen zij toch goed met elkaar werken, zonder Victor te pushen of Clair te remmen. Clair werkt graag in de teamapplicatie. Met een goed ingerichte moderne werkplek kun je zorgen dat Victor berichten uit de teamapplicatie in zijn email krijgt, en als hij antwoordt verschijnt zijn antwoord gewoon weer in de teamchat. Zo kunnen ze, ondanks hun verschillende profielen, toch goed samenwerken. Met slimme technologie dicht je als het ware de generatiekloof.

Samenwerkingsproblemen aangepakt

Babyboomer, Generatie X of Millenial, onderweg of op kantoor, freelancer of vaste medewerker; het hele team moet goed kunnen samenwerken. Met een dienst als Microsoft 365 is dat geen enkel probleem, en kunnen samenwerkingsproblemen uit het verleden juist worden aangepakt. Hoe je medewerkers ook willen werken, gebruiksgemak staat centraal. Samenwerken met mensen buiten het bedrijf? Geen enkel probleem! Online vergaderen alsof je in één kamer zit? Easy! Voor één-op-één-gesprekken kies je gewoon het medium dat jou het beste past, of dat nu e-mail is, chat of intranet. Zo zijn er nog veel meer functionaliteiten die naar smaak wel of niet gebruikt kunnen worden. En overstappen hoeft in niet in één keer, een gefaseerde overstap is prima te realiseren. Eén ding is zeker. Een generatiekloof is geen excuus om niet op een moderne werkplek over te stappen.

Geïnteresseerd?

Benieuwd hoe je met een moderne werkplek jouw makelaarskantoor optimaal kan laten (samen)werken? VBO-leden krijgen een korting op de diensten van N! wise. Klik hier om naar de partnerpagina binnen MijnVBO te gaan. Let op: deze website is alleen beschikbaar voor VBO-leden en je dient in te loggen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.