Blogs

Bedrijf nu (ver)kopen of uitstellen?

blog-bedrijven-te-koo-1034_680x520_fit

Ben je voornemens je bedrijf te verkopen of wil je juist een bedrijf kopen? Is dat nu verstandig? Op dit moment ondernemen we in een bijzondere tijd. Door Corona heerst onzekerheid op financiële markten. Is het beter te wachten of juist niet?

De tweestrijd is te begrijpen. Vanuit ons perspectief is 1 ding in ieder geval duidelijk: niets doen is geen oplossing. En ter geruststelling: banken pakken nieuwe dossiers nog steeds op mits niet te complex of de financiering groot genoeg is. Het sentiment wordt positiever en mensen kijken toch alweer vooruit. Maar de vraag blijft: (ver)koop uitstellen of inzetten? De reden van een verkoop of aankoop van een bedrijf verandert namelijk niet door de huidige situatie. Maar wat zou men dan moeten doen?

Verkoop:

Aankoop:

Bovenstaande is slechts een van de vele mogelijkheden om een bedrijf te (ver)kopen in de huidige situatie van onzekerheid. Ook al bevinden de plannen voor de (ver)koop zich nog in de onderzoeksfase, ga met je bedrijf en doelstellingen aan de slag. Zeker nu.

Wellicht dat voornoemde lijkt op “preken voor eigen parochie”. Echter, wij menen oprecht dat door niets te doen men alleen maar achteropraakt (stilstand is immers achteruitgang). In de kredietcrisis hebben we destijds vaker dezelfde discussie gevoerd met partijen. Veel ondernemers hadden het idee dat de crisis hen overkwam, dat ze hierop geen invloed uit konden oefenen en dat dit vanzelf weer over zou gaan. Met als gevolg: na de crisis hadden ze geen bedrijf meer. En diegene die wel op tijd actie hebben ondernomen zijn er sterker uit gekomen.

Wil je meer informatie over het verkopen of kopen van een bedrijf bekijk de partnerpagina van Bedrijventekoop.nl op MijnVBO (inloggen vereist) of ga direct naar Bedrijventekoop.nl.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.