Actualiteiten

Dringend advies om digitale systemen te beveiligen

istock-1144604245-1463_680x520_fit

De oorlog in Oekraïne vraagt dringend om een verhoging van de digitale weerbaarheid van het bedrijfsleven in Nederland. Ook binnen de makelaardij en de taxatiebranche is het is belangrijk om extra alert te zijn. Daarom is er een dringend advies om de digitale systemen aan te scherpen.

Alhoewel er op dit moment geen concrete aanwijzingen zijn voor gerichte Russische cyberaanvallen op Nederlandse organisaties is verhoogde waakzaamheid van groot belang. Het is mogelijk dat digitale aanvallen in Oekraïne leiden tot gevolgen in Nederland. Ook zijn directe digitale aanvallen mogelijk, bijvoorbeeld als vergelding voor opgelegde sancties. Meer informatie en een handreiking zijn te vinden op de site van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Om te weten of jouw bedrijf weerbaar genoeg tegen cyberaanvallen, kun je een check doen of de basis op orde is met de Basisscan Cyberweerbaarheid. Dat kost 5 a 10 minuten van je tijd maar kan veel schade voorkomen.

Er wordt internationaal op dit moment met name gerapporteerd over digitale aanvallen die gebruik maken vanDDosenwiperware. Digitale dreiging kan in deze situatie ook bestaan uit de verspreiding vanransomware, desinformatie en(spear)phishing.

Over deze specifieke dreigingen en wat je daartegen op korte termijn kan doen, en ook wat je moet doen als er een incident is, is eveneens meer informatie te vinden op de site van het NCSC. Indien er actuele ontwikkelingen zijn, worden die op de NCSC-nieuwspagina over Oekraïne bekendgemaakt.

Wil je meer weten over privacy en het voorkomen van cybercrime? Schrijver Maria Genova, bekend van ‘Komt een vrouw bij de h@cker’, behandelt de meest interessante en leerzame vragen en voorbeelden in dit artikel dat eerder in Vastgoed Adviseur verscheen.

Ondernemers, managers en ICT’ers met zorgen of vragen over de cyberimpact van de oorlog in Oekraïne zijn van harte welkom bij een online informatiesessie van het Digital Trust Center (DTC) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) op woensdag 9 maart van 15.00 tot 15.45 uur. Aanmelden voor het webinar kan via deze link.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.