Actualiteiten

Gebruik duurzaamheidslening verdubbeld in Gemeente Utrecht

Arial view from the top of the tower of the St. Martins Cathedral at sunny day. Beautiful view of streets with ancient buildings of Utrecht. Popular travel destination in the Netherlands.

De Utrechtse duurzaamheidslening is dit jaar twee keer zo vaak aangevraagd als vorig jaar. Met deze gunstige lening bij de gemeente kunnen inwoners energiebesparende maatregelen aan hun woning betalen. De gemeente verhoogt het fonds voor de leningen met 4 miljoen euro.

Nu de energieprijzen hard stijgen, wordt de noodzaak om woningen te verduurzamen en energie te besparen nog groter, ook in de gemeente Utrecht. Het is voor veel huishoudens zelfs nodig om de energierekening nog enigszins betaalbaar te houden. De gemeente helpt inwoners met informatie, subsidie voor advies en begeleiding en inkoopacties om energie te besparen.

De duurzaamheidslening

De gemeente heeft ook extra maatregelen aangekondigd, om inwoners meer hulp te bieden in de huidige energie- en koopkrachtcrisis. Eén van de al lopende maatregelen is de duurzaamheidslening. De gemeente verdubbelt nu het fonds voor deze lening. Met deze regeling kunnen woningeigenaren in Utrecht tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten, om energiebesparende maatregelen mee te betalen. Het rentetarief is lager dan bij alternatieve leningen, zoals de energiebespaarlening van het Rijk.

Verdubbeling van aanvragen

Sinds de start van de duurzaamheidslening in 2012 zijn er bijna 700 leningen verstrekt. De lening wordt steeds meer aangevraagd: het aantal aangevraagde leningen is dit jaar verdubbeld, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bovendien zijn de geleende bedragen circa 30 procent hoger dan voorheen: gemiddeld 11.700 euro per aanvraag.

Meer Utrechters helpen met extra geld

Om te zorgen dat meer Utrechters gebruik kunnen maken van de duurzaamheidslening, vult de gemeente het fonds aan met in totaal 4 miljoen euro: eerst 2 miljoen euro, en als dat op is opnieuw 2 miljoen euro. Naar verwachting kunnen circa 300 tot 350 huishoudens in Utrecht daarmee de komende twee jaar gebruikmaken van de lening.

Lees hier het hele verhaal.

Bron: Gemeente Utrecht

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.