Actualiteiten

Kadaster: Prijzen stijgen minder hard dan in het tweede kwartaal van 2022

Real estate investment, Real estate value

In het tweede kwartaal zijn er minder huizen verkocht. De prijzen gingen nog wel omhoog, maar minder hard dan de afgelopen periodes. Dat bleek uit onderzoek van het Kadaster over de woningmarkt cijfers tweede kwartaal van 2022.

Er werd in het tweede kwartaal 47.382 woningen verkocht. Dat was ruim 10 procent minder, ten opzichte van in dezelfde periode een jaar eerder. De gemiddelde woning kostte in het tweede kwartaal 429.000 euro en dat was 18,4 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste drie maanden van het jaar was de prijsstijging nog 20,3 procent. Binnen de tweede periode vlakte ook de prijstoename af, waarbij de prijzen in juni circa 16,7 procent hoger lagen dan een jaar eerder.

Remmend effect

In het lopende kwartaal verwacht het Kadaster een verder remmend effect op zowel het aantal transacties als de huizenprijzen. Dan wordt het effect van de toegenomen hypotheekrente zichtbaar in de cijfers, laat de organisatie weten.

Flevoland

In Flevoland was afgelopen kwartaal de stijging van de woningprijzen het grootst, namelijk 21,7 procent. Dat komt deels doordat mensen uit Amsterdam zich daar op de markt begeven. Een op de negen verkochte woningen in Flevoland ging namelijk naar een koper uit Amsterdam. De prijsstijging in Zeeland was daarentegen met 16 procent op jaarbasis het laagst. Starters betaalden gemiddeld 356.000 euro voor een woning. Zij richtten zich op het segment van woningen tot 400.000 euro.

Bekijk hier het onderzoek.

Bron: Kadaster

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.