Actualiteiten

Online Talkshow ‘Crimineel verpand?’ regio Gelderland-Midden

politie-1371_680x520_fit

Drugsvangsten, wietplantages en malafide verhuurmakelaars. We horen er steeds vaker verhalen over: ondermijning in huurpanden is een actueel thema met grote gevolgen. Op maandag 8 maart 2021 organiseren het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland van 15.00 tot 16.30 uur de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ voor de regio Gelderland-Midden. Speciale gast bij deze eerste talkshow is demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus. Dit wil je niet missen.

Natuurlijk ben ik erbij!

Inhoud van de talkshow

Tijdens de talkshow word je bijgepraat over de problematiek van ondermijnende criminaliteit in huurpanden. Ook worden er diverse maatregelen besproken die verhuurders en gemeenten kunnen nemen om te voorkomen dat een pand gesloten moet worden. Dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het CCV, gaat hierover in gesprek met Ferdinand Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid. De burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch, en de burgemeester van DoesburgLoes van der Meijs–van de Laar, gaan met verschillende experts en slachtoffers uit de regio specifiek in op de situatie in Gelderland-Midden. Uiteraard is er via de chat volop gelegenheid om vragen te stellen aan de tafelgasten.

Problematiek in de huurmarkt

Steeds vaker proberen criminelen woningen en bedrijfsruimten te huren om drugs op te slaan of te produceren, gestolen goederen onder te brengen, auto’s koud te zetten of criminelen te huisvesten. Vaak gebeuren dit soort activiteiten ongemerkt. Maar wat je niet direct ziet, kan er wel degelijk zijn énmet grote gevolgen. Pandeigenaren en verhuurmakelaars kunnen achterblijven met een slechte reputatie en hoge kosten door schade aan het pand. Het pand kan zelfs voor langere tijd gesloten worden. Voor de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit is samenwerking tussen gemeenten,verhuurderbemiddelaars en verhuurders essentieel.

Aanmelden

Deelname aan de online talkshow is gratis. Meld je direct aan en ontvang een aantal dagen voor de talkshow een e-mail met de link om de online talkshow live te kunnen volgen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.