Actualiteiten

Wat moet ik weten over ‘Goed verhuurderschap’

goed-verhuurderschap-1181_680x520_fit

Huurders hebben op de Nederlandse huurmarkt nog te vaak te maken met malafide verhuurders en andere excessen. Het stimuleren van goed verhuurderschap moet hierbij de oplossing bieden. Ook zoekt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties systematisch naar mogelijkheden om handhaving door gemeenten op de huurmarkt aan te scherpen en te intensiveren. Gemeenten geven invulling aan het handhaven van Goed verhuurderschap. Benieuwd naar de ontwikkelingen van het Rijk en de gemeente Rotterdam lees daar hieronder meer over.

In gesprek met de minister over goed verhuurderschap

Diverse organisaties, waaronder ook VBO, hebben contact met het ministerie van Binnenlandse Zaken over de invulling van het Goed verhuurderschap. Op 11 februari jl. stond er wederom een overleg met de minister gepland over dit thema. Lees hier meer over dit overleg.

Digitale bijeenkomst ‘Goed verhuurderschap’ (Rotterdam)

Op maandag 1 maart 2021 van 14.30-16.00 uur organiseert de Gemeente Rotterdam een digitale startbijeenkomst over het verhuren van woningen in Rotterdam. Er wordt dieper ingegaan op de gemeentelijke regelgeving voor het verhuren van woningen en het onderwerp ‘goed verhuurderschap’. Meld je aan door te mailen naar ln.madrettor@neruhrevdeog.

Tijdens de bijeenkomst kun je je ook aanmelden voor een aantal vervolgbijeenkomsten over onder anderen discriminatie op de woningmarkt, kamerverhuur, de verhuurdersvergunning, de huisvestingsvergunning in het kader van de Rotterdamwet en het veilig verhuren van woningen.

Samen met de gemeente en verhuurders kun je meedenken over hoe het verhuurproces kan worden verbeterd. Verhuur jij woningen in Rotterdam, dan is dit een bijeenkomst die je niet wilt missen.

Je kunt je nog aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar: ln.madrettor@neruhrevdeog. Deelname is gratis. In de mail kun je aangeven aan welke informatie je specifiek behoefte hebt. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met informatie over met informatie over het programma en de link voor de bijeenkomst.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.