Blogs

Het makelaarsbord van de toekomst

huistekoop1-290_680x520_fit

Voor het Te Koop-bord goed en wel hangt, is menig huis tegenwoordig al verkocht. Toch is het makelaarsbord nog altijd van onschatbare waarde. Helemaal dankzij de nieuwste mogelijkheden.

Door de explosieve huizenmarkt spreek ik steeds meer makelaars die zich afvragen of ze hun werk nog wel goed kunnen doen. Een van de problemen: de grote hoeveelheid aanvragen voor bezichtigingen. Alles beter dan dat er geen animo voor jouw aanbod is natuurlijk. Toch kost dit hele bezichtigingsproces meer tijd dan voorheen.

Over het algemeen stromen binnen een uur de aanvragen zowel telefonisch als via de website binnen zodra een huis op Funda staat. Allemaal geïnteresseerden die het liefst even een kijkje komen nemen. En dankzij de corona-regels zijn groepsbezichtigingen nog altijd onmogelijk. Al met al gaat er in bezichtigingen veel meer tijd zitten, en tijd is geld. Een makelaarsbord ophangen lijkt dan ook niet nodig, helemaal met alle online mogelijkheden om zichtbaarheid te creëren. Hoe ouderwets het ook lijkt, het makelaarsbord is nog altijd een geweldige offline marketingtool. Helemaal met alle mogelijkheden van nu. Het blijft een mooi middel om jouw status als dé makelaar van de buurt te versterken.

Jaren geleden was het naast de huiskrant zo’n beetje de enige manier om zichtbaarheid te creëren. Om dat huis naast de rotonde werd onder makelaars gevochten, zodat het Te Koop-bord met de naam van het makelaarskantoor als een soort billboard langs de weg fungeerde. En als jouw naam op twintig huizen in de buurt prijkt, is wel duidelijk wie dé makelaar van de buurt is. Goed voor je naamsbekendheid dus. En dat geldt eigenlijk nog steeds. Vroeger zag je vooral simpele borden met alleen de tekst ‘Te Koop’. Inmiddels zijn we een stuk creatiever. Natuurlijk ook door de eindeloze mogelijkheden. Vergis je ook niet hoeveel je nog altijd kan uitstralen met een makelaarsbord.

Hiermee zorg je in eerste instantie natuurlijk voor een stukje herkenbaarheid. Bijvoorbeeld door de huisstijl door te voeren op het bord en ook hierop dezelfde kleuren en het logo te gebruiken.

Het is ook nog altijd een geschikt middel om in te zetten voor extra personal branding: denk aan een bord met een foto van de makelaar. Dan weten jouw beoogde klanten precies bij wie zij moeten zijn voor de koop of verkoop van een huis. Net als vloggen is dit natuurlijk iets wat je alleen moet toepassen als het ook bij je past. Vraag jezelf ook af: wat wil je uitstralen? Zelfs de materiaalkeuze draagt daaraan bij. Met een metalen frame of mooie houtafwerking kan je bijvoorbeeld een extra luxe uitstraling creëren. En vergeet de website er niet op te vermelden. Iedere websitebezoeker is weer een potentiële klant. Op die manier maak je van een offline bord een onmisbare online tool.

Steeds meer makelaars gaan hierin nog een stap verder door een QR-code op hun bord te plaatsen. Op die manier kan je voorbijgangers bijvoorbeeld een eerste indruk geven door na het scannen een aantal foto’s van de binnenkant van het huis te tonen. Dit kan heel waardevol zijn. Helemaal als je vraagt of geïnteresseerden hun mailadres en telefoonnummer achterlaten, zodat jij ze nog wat meer informatie kan mailen inclusief meer foto’s en wellicht een video van een huistour. Is de interesse er dan nog steeds? Dan kan er een afspraak gemaakt worden voor een bezichtiging. In Amerika gaat het al een stap verder en kan je na het scannen van de QR-code zelf online door het huis lopen. Een partij die je kan helpen bij zo’n online bezichtiging is Matterport.com. Op deze manier ben je geen tijd meer kwijt aan ontelbare kijkers rondleiden, terwijl je tegelijkertijd wel kostbare data verzamelt van potentiële klanten en aan je zichtbaarheid werkt. Win-win!

Tekst: Kim Buitenhuis

Martijn Joosten, Marketingexpert voor Makelaars

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.