Leden

Gouwestad Makelaardij

gouwestad1-421

“Overzicht en naadloze service spelen bij uitstek bij nieuwbouw”

Gouwestad Makelaardij uit Waddinxveen was op een haar na de beste Nieuwbouwmakelaar van 2016. Wat onderscheidt de VBO-makelaars van anderen?

De bekroonde en bijna-bekroonde VBO-makelaars die het in 2016 volgens hun eigen klanten uitzonderlijk goed deden, hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn zich eigenlijk nauwelijks bewust van hun eigen bijzonderheid. Ze hengelen niet actief naar een prijs of een podium. “We doen eigenlijk gewoon ons werk”, is de teneur. Die ondertoon klinkt ook bij Peter de Joode, één van de vier drijvende krachten achter Gouwestad Makelaardij in Waddinxveen. “We zijn in feite een gewone makelaar”, is het antwoord op de vraag waarom projectontwikkelaars in groten getale juist dit kantoor hebben voorgedragen. Maar op de keper beschouwd, blijkt er uiteraard wel degelijk verschil te zijn.

“Wat ontwikkelaars sterk waarderen, is onze zelfgebouwde software om nieuwbouwprojecten naadloos te managen. Onze collega Mike Bijl heeft onder andere op basis van bestaande Microsoft-programma’s één totaalsysteem gemaakt. Daarmee hebben we met één klik alle info over een project of object op het scherm: openstaande vragen, contactgegevens, status, het hele plaatje. Veel minder zoeken in verschillende mappen, meteen een antwoord op vragen van kopers en ontwikkelaars, het werkt enorm veel efficiënter. Overzicht en naadloze service spelen bij uitstek bij nieuwbouw, want je kunt zomaar tientallen woningen in portefeuille hebben die op details verschillen. Kopers zien niet fysiek wat ze kopen, dus dan wil je elk spoor van twijfel of onduidelijkheid elimineren. Dat is hiermee heel goed gelukt. En dat wordt gewaardeerd door projectontwikkelaars.”

Een-op-een-relaties

Wie daaruit concludeert dat Peter de Joode en zijn collega’s ook op andere vlakken volledig digitaal ingevoerd zijn, vergist zich. “Je hoort communicatiespecialisten wel zeggen dat juist in deze tijden van digitale overkill de één-op-één-relatie weer heel belangrijk wordt. Dat is absoluut een tweede sterk punt van ons kantoor. We zitten hier naast de PLUS-supermarkt. Als ik daar binnenwandel om boodschappen te doen, kan ik zo anderhalf uur verder zijn voor ik weer buiten ben. Je komt altijd wel iemand tegen die iets wil weten of vragen. Het gebeurt buiten, in je directe omgeving. Dat geldt zeker in een ietwat dorpse omgeving als Waddinxveen. Hier gelden de échte persoonlijke contacten. Hier gaat mensentaal nog boven digitaal.”

Lees het volledige artikel over Gouwestad Makelaardij in relatiemagazine Vastgoed Adviseur.

Gouwestad Makelaardij
Zuidplaslaan 196
2743 CP Waddinxveen
0182 – 63 60 21
ln.jidraalekamdatsewuog@ofni
www.gouwestadmakelaardij.nl

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.