Actualiteiten

Word een toekomstbestendige vastgoedadviseur

hoe-word-je-een-toekomstbestendige-vastgoedadviseur-web-1119_680x520_fit

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 80% van de mensen ‘wel iets met duurzaamheid wil’, maar geen idee heeft waar te beginnen. Een (aankomende) verhuizing of verbouwing is natuurlijk het ideale moment om het gesprek aan te gaan en hen daarin te adviseren. Een uitgelezen kans dus voor makelaars en taxateurs om bij te dragen aan de maatschappelijke doelen en de relatie met jouw klant verder te verdiepen. Is klanten adviseren over duurzaamheid nog een ver van jouw bed show, maar wil je wel die toegevoegde waarde bieden? Wij helpen je daarbij. Lees hieronder hoe we dat precies doen.

Spijker je kennis bij

Via (online) events informeren we onze leden over duurzame oplossingen en het geven van eerstelijns duurzaamheidsadvies. We nodigen interessante experts uit om dieper op een onderwerp in te gaan. Ook hebben we een aantal leden die zich hebben gespecialiseerd in het geven van eerstelijns duurzaamheidsadvies. Een goed voorbeeld is VBO-makelaar Olivier van der Kuil. van Van der Kuil Makelaardij & Financieel Advies. Vanuit een interesse in duurzaamheid en de kans om een slim business model te starten, heeft hij zijn toegevoegde waarde verhoogd. Andere voorbeelden zijn de VBO-leden Bart Theulings van Bart uw makelaar en Stephan Laenen van Laenen Makelaardij. Deze leden nodigen we ook tijdens events uit om ons mee te nemen in de wereld van duurzaamheid in en rondom het huis. Praktischer wordt het niet!

Promotiematerialen en campagnes

VBO-leden hoeven niet zelf met een opmaakbureau aan de slag te gaan om een duurzaamheidsbrochure te maken. Deze stellen wij voor hun beschikbaar. Ook voeren we campagnes, zoals de campagne Duurzaam of Te Duur, om het thema duurzaamheid bij consumenten onder de aandacht te brengen en om onze leden als eerstelijns adviseur te positioneren. Dit is een manier om jezelf als makelaar of taxateur te onderscheiden van de rest.

Samenwerking met partners

Via VBO-partners ontvangen VBO-leden een aantrekkelijke korting of ander voordeel op hun product of dienstverlening. Voor duurzaamheidsadvies is Green for You de ideale partner. Bij deze duurzaamheidsexpert kunnen VBO-leden met een paar klikken een energie-adviesrapport van een specifieke woning uitdraaien. Deze kun je vervolgens voorleggen aan jouw klant of je kunt je klant direct met de partner in contact brengen. Handig, aangezien steeds meer consumenten vragen over duurzaamheid zullen gaan stellen.

Meer informatie

In dit artikel hebben we uitgelicht hoe wij leden ondersteunen bij het pakken van die adviseursrol in duurzaamheid. Ontdek de andere voordelen van het VBO-lidmaatschap.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.