Blogs

7 tips om je huis meer waard te maken

7-tips-om-jouw-huis-meer-waard-te-maken-1000_680x520_fit

Heb jij je vakantiegeld al ontvangen? Ironisch eigenlijk, want die heerlijke zomervakantie zit er waarschijnlijk niet in. Maar wat doe je dan met jouw vakantiegeld? Natuurlijk kun je het sparen. Als huiseigenaar kun je er echter ook voor kiezen om het bedrag in je huis te investeren. Je hebt meer tijd om de plannen te maken en dankzij het thuiswerken is het eenvoudiger om klussers te ontvangen. Bovendien word je momenteel extra geconfronteerd met die niet goed gelegde vloer of die verouderde badkamer. Tijd om daar dus iets aan te (laten) doen.

Met het oog op de toekomst wil je natuurlijk dat de investering zichzelf terugverdiend, bijvoorbeeld wanneer je het huis gaat verkopen. Daarom in deze blog zeven tips om je huis meer waard te maken.

#1: Schaf zonnepanelen aan

Met behulp van zonnepanelen wordt duurzame energie opgewekt. Hierdoor hoef je minder of geen stroom van jouw elektriciteitsleverancier af te nemen. Twee of drie installateurs brengen een frame aan op het dak, bevestigen hierop de zonnepanelen, installeren de noodzakelijke omvormer en verzorgen de aansluiting op de meterkast. De eenmalige investering in zonnepanelen is € 4.400 voor tien panelen. Tien zonnepanelen leveren per jaar 2700 Wattpiek op, waarmee je op jaarbasis € 550 kunt besparen. Na 8 jaar heb je deze investering terugverdiend.

#2 Renoveer je badkamer

Het renoveren van je badkamer kan ook je woningwaarde verhogen. Deze renovatie levert je gemiddeld genomen een waardevermeerdering tot 50% van de verbouwingskosten op. De renovatie van een badkamer is een relatief betaalbaar project. Bovendien neemt het wooncomfort toe en dat is natuurlijk ook veel waard.

#3 Ga voor HR++ glas

Dit type glas isoleert beter dan enkel of standaard dubbel glas. Hierdoor blijft de warmte binnen en de kou buiten. Ook geluid van de straat is minder goed hoorbaar. De vervanging wordt gedaan door een glaszetter. Deze zal ook beoordelen of HR++ glas in de bestaande kozijnen geplaatst kan worden. De gemiddelde eenmalige kosten zijn € 3.100. Door de betere isolatie, wordt de warmte binnenshuis gehouden, waardoor je € 300 per jaar kunt besparen. Na 10 jaar heb je de investering terugverdiend én je woning is meer waard met isolerend en duurzaam glas.

#4 Tijd voor een uitbouw

De oppervlakte van jouw woning is vaak een bepalende factor voor de waarde van je huis. Als je de mogelijkheid hebt om je woning uit te breiden, kan dit leiden tot een serieuze waardeverhoging. Houd hierbij wel rekening met de grote verschillen in de waarde van vierkante meters in Nederland. Zo zal een uitbreiding in Amsterdam een stuk waardevoller zijn dan een uitbreiding in een landelijke omgeving. Soms moet je ook een vergunning bij de gemeente aanvragen. Laat je daarom bij deze soort verbouwing zeker adviseren door een specialist.

#5 Werk aan de eerste indruk

De gevel is vaak het eerste wat bezoekers van jouw woning zien, daarom is dit het visitekaartje van jouw huis. Je kunt een kleiner project laten uitvoeren, zoals voegen of impregneren. Afhankelijk van de staat van je gevel kun je er ook voor kiezen om het voegwerk of de gevel volledig te laten vervangen.

#6 Isoleer je woning

Dankzij isolatie wordt de warmte in jouw huis binnen gehouden, waardoor de energiekosten beperkt worden. We kunnen drie type isolatie onderscheiden:

Vloerisolatie: het “plafond” van de kruipruimte wordt bekleed met isolerend materiaal. Als de kruipruimte niet geschikt is, kan onder de vloer isolerende folie aangebracht worden. Beiden zijn in een dag afgerond. De eenmalige kosten zijn € 1.400 met een besparing van € 200 per jaar (terugverdientijd van 7 jaar).

Spouwmuur: de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur wordt opgevuld met isolerend materiaal. Deze isolatie moet gedaan worden door een gespecialiseerd bedrijf. Een spouwmuur isoleren kost € 800 euro met een besparing van € 260 per jaar (terugverdientijd van 3 jaar).

Dakisolatie: isolerend materiaal wordt aan de binnenkant van het dak aangebracht. Het isoleren van het dak neemt enkele dagen in beslag. De eenmalige kosten zijn € 4.100. Daartegenover staat wel dat het een efficiëntere manier van isolatie is en je er per jaar € 600 mee kunt besparen. Binnen 7 jaar heb je de investering er dus uit.

#7 Verbouw je zolder

Heb je een zolder? Tijd om deze op te knappen. Hierdoor wordt je woning een stuk meer waard. Plaats bijvoorbeeld een dakkapel of knap de muren op door stucwerk. Ook kun je de muren een nieuw likje verf geven of inbouwkasten plaatsen. Als je een nieuwe vloer wilt plaatsen, houd dan rekening met geluidsoverlast voor de verdieping eronder.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Meer over:

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.