Blogs

Eric van den Heuvel: “De reguliere huurmarkt loopt door, maar aantal huuropdrachten voor expats is enorm verminderd”

samen-sterker-eric-blog-979_680x520_fit

Samen sterker. Tegenwoordig zie je deze hashtag veelvuldig voorbijkomen. Hier geloven wij in: samen bereik je namelijk echt meer door van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Daarom hebben we aan VBO-makelaars en -taxateurs gevraagd om een leuke anekdote of handige tips vanuit hun expertise met ons te delen.

In dit interview spreken we met Eric van den Heuvel van ’t Mauritshuis Verhuurmakelaars in Oosterbeek. Hij richt zich volledig op aan- en verhuur van woningen. Daarom gingen we met Eric in gesprek over de huurmarkt en hoe hij zijn eigen bedrijfsvoering heeft aangepast aan de huidige situatie.

“De reguliere huurmarkt loopt nog gewoon door, maar het aantal huuropdrachten voor expats is enorm verminderd”

“Hierin zie ik een duidelijke scheiding tussen de expatmarkt en de reguliere huurmarkt. Expats vertegenwoordigen in Nederland een grote groep huurders. Logischerwijs is het aantal huuropdrachten voor deze doelgroep sterk verminderd. Er zijn ook expats die niet weg kunnen uit Nederland. Die hadden het plan om weer terug te gaan naar hun thuisland of om te verhuizen naar een ander land, maar dit gaat nu niet door. Deze expats hadden hun huidige woning al opgezegd en moeten natuurlijk wel een nieuwe huurwoning vinden.

In de reguliere huurmarkt zien wij een stijgende lijn. Wij hebben in maart 2020 meer reguliere huuropdrachten gehad als in maart 2019. Ook voor april zie ik tot nu toe nog niets alarmerends in het aantal reguliere huuropdrachten. Bovendien zijn er nog voldoende kleine beleggers die een woning kopen met als doel deze te verhuren.”

“Op plekken waar veel expats wonen, zal er op den duur meer aanbod ontstaan. Ook denk ik dat de toestroom van expats die in Nederland gaan werken en wonen niet zo snel weer op gang komt. Het aanbod van het type woning zal ook veranderen. Ze voorspellen dat het aantal scheidingen na de crisis toeneemt. Dit is best cru, maar ook dit heeft invloed op de huurmarkt. Dit kan ervoor zorgen dat de vraag naar appartementen stijgt. Tot slot verwacht ik dat de huurprijzen van woningen zullen stabiliseren.”

“We laten alleen kandidaten bezichtigen die echt interesse hebben, fun bezichtigingen doen we niet meer.“

“Zeker. We maken sinds de coronacrisis bezichtigingsvideo’s van woningen, waarbij wij proberen het op een echte bezichtiging te laten lijken. Dit werkt prima voor een eerste bezichtiging. Mensen begrijpen ook dat ze eerst een video van een woning te zien krijgen. Deze video’s zijn persoonlijk en worden door onze makelaars gefilmd in het Nederlands en Engels. We lopen in de huurwoning rond, geven uitleg en doen bijvoorbeeld ook even de koelkast, vaatwasser en oven open. Zodat de kijker een volledig beeld van de huurwoning krijgt. De video zetten we niet op onze website, maar we sturen deze direct naar de geïnteresseerde. Op deze manier hebben we ook weer een contactmoment.

Als de ontvangers van de video aangeven dat ze nog steeds geïnteresseerd zijn in de huurwoning, dan maken we een afspraak voor een fysieke bezichtiging. Hierbij houden we ons natuurlijk de richtlijnen van het RIVM. Ook laten we echt alleen de mensen bezichtigen die interesse hebben, dus niet mensen die denken “we hebben niks te doen, laten we een huurwoning bekijken”.

Achter de schermen zijn we ook druk bezig. Zo zijn we de website weer eens goed bekeken. Ook administratie en ons klantenbestand maken we helemaal op orde. Zo gebruiken we deze tijd nuttig voor als het straks weer drukker wordt. We zijn actiever met Marketing bezig. Dit zat eigenlijk al in de pipeline, maar hier hebben we nu de tijd voor. Vooral op Instagram posten we veel regelmatiger ons aanbod. We krijgen hierdoor steeds meer volgers en ook gaan we meer de interactie aan met onze (potentiële) klanten.”

Ga naar de website van ’t Mauritshuis Verhuurmakelaars

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.