Leden

JAAM.nl

jaam-nl-512

“Een verkoopmakelaar ontdekt achteraf of de deal nou echt rond is, wij kunnen die zekerheid echt geven”

Het is een ongewoon gezicht, de website van JAAM.NL. Er is niet één woning in verkoop te zien. En toch gaan de zaken uitstekend, vanuit het Brabantse Drunen. “Omdat wij doen wat bijna niemand doet”, zeggen Gaby van Mil en Laurens Crielaard. Maak nader kennis met een makelaardij die 100% gespecialiseerd is in aankoopbegeleiding.

Nee, ze willen nooit meer terug naar hun oude stiel. Ook al hadden ze een uitstekend verkoopjaar waarin zij meer dan 200 woningen verkochten. Eind 2016 besloten Gaby van Mil en Laurens Crielaard: dat moest anders. Ruim tien jaar werkten zij uitsluitend als verkoopmakelaar. “Wat ons daarin persoonlijk tegen begon te staan, was de nadruk op de deal. Zeker in de huidige markt is dat aspect doorgeslagen. Het verkooptraject verloopt in de hoogste versnelling, daar is weinig lol meer aan te beleven. Een andere reden was de onduidelijkheid die er nu vaak nog hangt rond het vak van makelaar. Voor veel mensen is het onderscheid tussen de aankoopmakelaar en verkoopmakelaar niet helemaal duidelijk. Kopers denken dat de verkopende makelaar toch ook wel naar hun belang zal kijken. Voeg daarbij de dubbelrol die makelaars in principe vervullen: de ene keer die van verkoopmakelaar, bij het volgende object die van aankoopmakelaar. Dat begrijpen veel mensen niet, die gespletenheid. Maar misschien de belangrijkste reden om deze keuze te maken is toch: de begeleiding bij het aankooptraject geeft gewoon veel meer voldoening. En niemand doet het, we hebben bijna geen concurrentie.”

100% zekerheid

Het gebeurt nog regelmatig dat Gaby en Laurens aan collega-makelaars moeten uitleggen waar zij hun inkomen uit halen. “Wij doen iets wat voor velen in het vak een bijproduct lijkt. We hebben uiteraard een geheel ander verdienmodel; wij moeten het van de waarde van onze dienstverlening hebben, niet van courtage. Die dienstverlening is behoorlijk veelomvattend. Zo zitten wij intensief met onze klanten aan tafel in het stadium van financiering en aankoopplannen. We zeggen weleens gekscherend: een verkoopmakelaar ontdekt achteraf of de deal nou echt rond is, wij kunnen die zekerheid echt geven. Precies om die reden doen verkoopmakelaars graag zaken met ons. Zij weten: als wij zeggen dat de koper het kan betalen, dan is dat ook zo. Want hoe vaak gebeurt het niet dat iemand in alle enthousiasme en onder druk extra hoog biedt, om vervolgens de financiering niet rond te krijgen. We maken ook mee dat kopers nadat overeenstemming is bereikt, nog eens gaan overbieden. Dat zijn vaak ook degenen die spijt krijgen en uiteindelijk alsnog afzien van koop. Daar wijzen we de verkopend makelaar dan ook graag op; onze kopers zijn 100% kopers. Ze zijn gecheckt en hebben een aankoopopdracht getekend met financiële gevolgen. Voor die motivatie en zekerheid zijn verkopers vaak gevoeliger dan voor het hoogste bod.”

Starters en senioren

Gaby en Laurens merken dat juist nu nogal wat (mogelijke) opdrachtgevers hen benaderen omdat ze langs andere wegen gewoon niet meer aan een woning komen. “Het is een misverstand dat wij als het ware een achterdeurtje hebben bij verkopend makelaars. Ook onze opdrachtgevers moeten soms gewoon mee in de ratrace waarbij in no time tientallen mensen naar een bezichtiging komen. De enige voorsprong die we daarin wél kunnen creëren is de genoemde zekerheid voor de verkopende partij. Voor één doelgroep is die veiligheidsgordel echter moeilijk: de starter. Starters zijn moeilijk te helpen door ons, terwijl juist zij er baat bij zouden hebben. Voor hen is de betaalbaarheid door strengere financieringsnormen immers een enorm issue. En als je nog nooit een huis hebt aangekocht, heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken. De financiering. De zoektocht. De onderhandelingen. De papierwinkel. Maar de meeste starters leven in hun smartphone en zoeken van daaruit hun weg. Die staan niet open voor ons concept. De enkele starter die zich hier meldt, doet dat omdat familie hen dat heeft aangeraden en ook helpt met de financiering. Die weten uit ervaring dat het wel helpt als iemand met verstand van zaken en zonder alle persoonlijke emotie de onderhandelingen ingaat. Als iemand je een spiegel voorhoudt, je behoedt voor spijt en gedoe achteraf.”

Lees het volledige artikel over JAAM.nl in relatiemagazine Vastgoed Adviseur.


JAAM.nl

Grotestraat 254
5151 BS Drunen
Laurens Crielaard: 06 27 456 815
Gaby van Mil: 06 51 119 307
ln.maaj@ofni
www.jaam.nl

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.