Leden

Thuis Nieuwbouw-makelaars

thuisnieuwbouwmakelaarsmaart2018-16-510

“Zeker in de huidige markt kan een deal binnen de kortste keren beklonken zijn. Bij nieuwbouw ligt dat per definitie geheel anders”

Zo ben je nog op zoek naar nieuwe gordijnen, zo sta je ineens oog in oog met een makelaar. Je maakt kennis. Je luistert. Je wordt enthousiast. En voor je het weet heb je interesse in een nieuwbouwwoning. Het gebeurt regelmatig bij Thuis Nieuwbouwmakelaars in Groningen: de makelaar zonder drempels. Maar mét succes.

Je kunt er niet omheen, als je in Groningen over de Peizerweg rijdt: het veelzijdige Vesta Woonforum. In deze shopping mall voor wonen oriënteren ‘stadjers’ maar ook klanten uit de drie noordelijke provincies én Duitsland zich op een nieuwe keuken, een nieuw bed of nieuwe tegels voor de badkamer. En tussen deze rijke variatie aan woongerelateerde zaken zit, heel slim, al sinds enige tijd Thuis Nieuwbouwmakelaars. De stad Groningen is een uitermate populaire woonstad, met dank aan onder andere de Universiteit en tal van grote bedrijven. De zaken gaan dan ook uitstekend voor Dagmar Bolwijn, Obbe Gert Olthof en hun medewerkers. Die voorspoed van vandaag de dag is het resultaat van stug volhouden en een duidelijke focus; Thuis Nieuwbouwmakelaars is gespecialiseerd in nieuwbouw. Dagmar Bolwijn zou niet anders meer willen, vertelt ze. “De keuze voor deze specialisatie heeft z’n wortels in 2009, toen we midden in de recessie zaten. Je had toen in Groningen twee grote makelaarskantoren. Eén daarvan stopte, de ander ging failliet. Beide kantoren hadden een grote nieuwbouwafdeling, dus Obbe en ik besloten om die gezamenlijke portefeuille op te pakken. Dat was allesbehalve een vliegende start. De markt wás al mager en als nieuwbouwmakelaar heb je ook nog eens te maken met de lange periode tussen je makelaarsinspanningen en de betaling. Het was sappelen, maar ik ben erg blij dat we hebben doorgezet. Want nieuwbouw is zo veel leuker dan bestaande bouw.”

All along the customer journey

In de vorige Vastgoed Makelaar schreven we over het door makelaars nog stevig onderschatte fenomeen customer journey. Dagmar Bolwijn herkent zich precies in wat we daar schreven: de gemiddelde makelaar krijgt de kopende of verkopende partij soms maar heel even in beeld. “Dat is waarom ik makelaardij voor bestaande bouw niet zo interessant vind. Zeker in de huidige markt kan een deal binnen de kortste keren beklonken zijn. Bij nieuwbouw ligt dat per definitie geheel anders, en de wijze waarop wij werken versterkt dat nog eens. Het is al regelmatig gebeurd dat mensen hier vanuit de naastliggende gordijnenwinkel binnenliepen, met ons in gesprek kwamen en zo op een nieuwbouwwoning uitkwamen. Wij kennen zodoende potentiële kopers in elk stadium van het beslissingsproces. We hebben een bestand van zo’n 5.000 mensen, die we heel gericht informeren. Dat doen we onder andere met MailChimp. Zo kun je precies pinpointen wie je met welke boodschap benadert. We zijn dus heel laagdrempelig en benaderbaar; het voelt voor een (mogelijke) klant heel anders om bij ons – soms spontaan – aan tafel te komen dan heel doelgericht bij een makelaar naar binnen te stappen. Juist omdat alles in het begin nog open ligt, heb je als makelaar meer mogelijkheden om te zoeken naar de woonwensen en daarop te acteren.” Ook aan de aanbodzijde, aan de kant van de projectontwikkelaars, is Thuis Nieuwbouwmakelaars stevig in de weer om de juiste match te maken. Nieuwe media en internettechnologie spelen daarbij een belangrijke rol.

In de watten gelegd

Naast technologische noviteiten werkt Thuis Nieuwbouwmakelaars ook met andere beproefde instrumenten die veel meerwaarde bieden. Dagmar: “Zo mogen kopers van een nieuwbouwwoning standaard met een interieurarchitect aan tafel. Dat is echt een voorbeeld van ‘de kost gaat voor de baat uit’. Door die gesprekken met de interieurarchitect kun je meerwerk en dus de kosten daarvan enorm terugdringen. Want wat wil iemand met die nieuwbouwwoning? Wat is dan de handigste plek voor iets schijnbaar futiels als stopcontacten? Aan verkeerde keuzes die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden, kun je je jarenlang ergeren. Dat willen we uiteraard voor zijn. “ Ten slotte moet in Groningen het G-woord natuurlijk vroeg of laat vallen: de perikelen rond de gaswinning. Dagmar daarover: “Voor ons, als nieuwbouwmakelaar, is het heel lastig omdat veel projecten worden vertraagd doordat er aardbevingsbestendig moet worden gebouwd en dit eerst getoetst moet worden door de NAM in verband met de vergoeding van de meerkosten die dat met zich meebrengt. Daarnaast is het ook heel interessant wat de ontwikkelingen zijn in aardbevingbestendig wonen. Dan kom je op technieken als ‘base isolation’ wat bijvoorbeeld bij het project “Wonen in het Ebbingekwartier” en bij Powerhouse Helperpark” wordt toegepast. Het hele complex kan dan bij een aardbeving ca. 10 centimeter naar alle zijdes heen en weer schuiven. Ook daarom is nieuwbouw voor mij verreweg het leukst; je zit midden in de innovatie.”

Lees het volledige artikel over Thuis Nieuwbouwmakelaars in relatiemagazine Vastgoed Adviseur.

Thuis Nieuwbouwmakelaars
Peizerweg 74
9727 AK Groningen
tel. 050–210 42 42
ln.siuht-wu@ofni
www.uw-thuis.nl

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.