Leden, Overige

Marco Eijkemans, stel je voor

van-makelaar-naar-vastgoedspecialist-1012

Van makelaar naar vastgoedspecialist

Als bedrijfsmakelaar weet Marco dat vastgoed één van de belangrijkste en kostbaarste pijlers onder een bedrijf is. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in het vak en is bepaald geen ‘traditionele makelaar’. Liever noemt hij zich vastgoedspecialist. Marco adviseert zijn klanten in de breedste zin van het woord. Zo heeft de ondernemer de handen vrij om te doen waar híj het beste in is: ondernemen.

Wat houdt die brede advisering dan precies in?

“Al vroeg in mijn loopbaan als makelaar bleek mijn bouwkundige achtergrond van grote waarde voor klanten. Mijn werk beperkt zich in veel gevallen niet tot alleen de snelle transactie. Liever plaats ik de klantvraag direct in een breder perspectief. Maar, als je niet weet wat een organisatie beweegt, kun je niet goed adviseren. Daarom wil ik de klant altijd eerst leren kennen door uitgebreid te informeren naar zijn bedrijfsstrategie en visie. Je kunt dan sneller tot de kern komen en verrassende adviezen en initiatieven aandragen.”

Hoe gaat dat in zijn werk?

“Het was voor mij een logische keuze me te specialiseren in bedrijfsmatig vastgoed. Met Eijkemans Bedrijfsmakelaardij bieden we in overleg ook nieuwe, soms tijdelijke, gebruiksmogelijkheden. Doel: een mix van functies die voor voldoende opbrengst zorgt. Ook revitaliseren, verduurzamen van verouderde bedrijfspanden en zoeken naar herbestemming behoort tot onze dienstverlening. We bekijken daarbij alles wat met vastgoed te maken heeft. Ruimtelijke ordening, wet- en regelgeving, vergunning, bouwkundige staat, fiscale facetten, financiële zaken etc. zijn namelijk samen dé sleutel tot succes. Ondernemers waarderen die manier van werken. Mooi voorbeeld is het Kouwenberg Kwartier in Aarle-Rixtel (foto’s). Daar vonden we die herbestemming en verzorgden we de verduurzaming.”

Heb je meer sprekende voorbeelden?

“Vele inmiddels. De Poort van Laarbeek (foto) – eveneens in Aarle-Rixtel – spreekt ook tot de verbeelding. We waren nauw betrokken bij de realisatie van een volledig energieneutraal pand dat plaats biedt aan een supermarkt en een bedrijvencentrum. Met een heel team van deskundigen richtten we ons bij de ontwikkeling met name op de duurzaamheid van het pand. We keken daarbij zowel naar de te gebruiken materialen als naar de economische waarde. Daarbij is het gelukt het pand alle hedendaagse faciliteiten te geven en het tegelijkertijd – voor nu én later – geschikt te laten zijn voor een diversiteit aan functies.”

Hoe is de taakverdeling binnen je kantoor?

“Als je perfectie nastreeft en niets aan het toeval wilt overlaten, moet je allereerst alles voor én achter de schermen goed regelen. Mijn medewerkers zijn daarbij van groot belang. Zonder hen hink ik op één been. Doordat zij de backoffice onder controle hebben, kan ík me volledig op mijn projecten richten. Bij een eerste contact met de klant kom ik dan meteen al goed beslagen ten ijs.”

En dan?

“Ik ben me ervan bewust dat je voor een echt doordacht en weloverwogen advies diverse specialisten nodig hebt. Daarom beschouw ik het ook als één van mijn kerntaken om de juiste partijen samen te brengen en te verbinden. Klant, architect, aannemer, fiscalist, accountant…, ze bekijken een project allemaal uit een eigen invalshoek. Zelf fungeer ik dan als een drone; ik hang er als het ware boven en kijk naar de mogelijkheden en naar wat het beste past binnen de langetermijnvisie.”

Hoe wil je door de klant gezien worden?

“Als vastgoedadviseur die liever investeert in duurzaamheid en lange relaties dan in snelle successen. En als spin in het web. Een betrouwbare makelaar die met visie over alle aspecten meedenkt en die tijd voor de klant maakt. Niet de goedkoopste én ook niet de duurste. Maar ik wil ook als ‘eerlijk’ gezien worden. Ik zeg het gerust tegen een klant als ik van mening ben dat het beter anders kan. En ik wijs projecten af als die niet bij mijn visie passen. Kwaliteit en diepgang gaan bij Eijkemans altijd vóór massa en volume.”

Marco Eijkemans –Eijkemans Bedrijfsmakelaardij

Meer informatie?

Dit is een artikel uit het vakblad de Vastgoed Adviseur. Wil jij een proefversie aanvragen? Klik dan hier.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.