Actualiteiten

Aangepaste handreiking door aangekondigde avondklok

aangepaste-handreiking-door-aangekondigde-avondklok-web-1122_680x520_fit

Om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het kabinet onder andere aangekondigd dat er vanaf zaterdag of zondag een avondklok komt na akkoord van de Tweede Kamer. De maatregel moet gaan gelden tot 10 februari van 20.30 uur tot 04.30 uur. Dat is de kern van het kabinetsbesluit, dat premier Rutte en minister De Jonge zojuist bekend hebben gemaakt.

Het doel van de lockdown is natuurlijk om zo min mogelijk contacten te hebben. Want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. Als makelaar of taxateur is dit (bijna) onmogelijk als zij werk goed willen blijven uitvoeren. We hebben daarom al eerder een handreiking opgesteld die onze leden zoveel mogelijk in staat stelt om ‘in business’ te blijven. Dat is nog steeds het gezamenlijke doel van alle drie de brancheorganisaties. Direct na de persconferentie hebben we gezamenlijk overleg gehad en geconcludeerd dat de huidige handreiking nog steeds van toepassing is, maar wel met de volgende aanpassing:

– Houd rekening met de avondklok en plan alle bezichtigingen alleen overdag in. Zorg er voor dat zowel alle betrokken partijen uiterlijk om 20.30 uur thuis kunnen zijn.

Verder willen we uiteraard nogmaals benadrukken dat het in ieders belang is om de bezichtigingen zoveel mogelijk te beperken. Geef daarom vooraf zoveel mogelijk informatie over het te verkopen object zodat geïnteresseerden zich voldoende kunnen oriënteren. Én stimuleer potentiële kopers om eerst virtueel te bezichtigen. Als zij daarna nog serieus geïnteresseerd zijn kun je ze uitnodigen voor een fysiek bezoek indien je de regels zoals beschreven in de handleiding volgt. Overigens zijn de fysieke bezichtigingen vooralsnog niet beperkt tot maximaal 1 persoon per dag want het bezichtigingen van een woning is geen thuissituatie, maar is werkgerelateerd. Dit gegeven is reeds eerder uitgezocht door de brancheorganisaties.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.