Actualiteiten, Events

Eerste MMCEPI-certificaten voor VBO-leden

Certificaten MMCEPI

Guy Valkenborg, Director General van CEPI, reikte op 8 juni tijdens de ALV de eerste vijf MMCEPI-certificaten uit aan VBO-leden. Bart-Jan Mutters (Mutters Makelaars & Adviseurs), Romy Olthof-Schlundt Bodien (Uniecker Wonen Makelaars), Herman de Jong (Zater Makelaardij & Taxaties), Karen Brussee-Dam (Dam Housing) en Ronald Schumacher (Van As Oviron Makelaars & Taxateurs) genoten de eer om deze in ontvangst te nemen.

Eerste MMCEPI-certificaten voor VBO-leden

Makelen volgens Europese standaard

MMCEPI staat voor; Member of a Member of CEPI (lid van een lid van CEPI), omdat VBO als founding member is aangesloten bij deze Europese koepelorganisatie komen kwalificerende VBO-leden tevens in aanmerking voor het MMCEPI-certificaat. Als VBO-lid ben je dus op die manier ook verbonden met het Europese CEPI. Met het MMCEPI-label, dat VBO na akkoord van de Algemene Ledenvergadering van 2023 kan aanbieden, kun je als makelaar aantonen dat je lid bent van een organisatie die voldoet aan de Europese standaard die CEPI stelt.

Om het certificaat te mogen voeren, is vereist dat je als makelaar aan alle lidmaatschapsvoorwaarden en permanente educatie- en kwaliteitsnormen van VBO voldoet. Beroepscompetenties, vakkennis en het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering behoren hiertoe. Verder dien je de statuten en gedragscodes van CEPI na te leven. Denk hierbij aan internationale ethische codes voor het verbod op witwassen en financieren van terrorisme.

Tijdens de ALV van VBO gaf Valkenborg een toelichting op het Europese certificaat, waarmee in 2018 werd gestart. Van de 33 CEPI-associaties zijn er twintig die het label reeds aanvaarden. Doel is om de resterende partijen in 2024 ook aan boord te hebben, zodat alle leden deze Europese standaard gaan uitdragen.

Over CEPI

CEPI (Confédération européenne de l’immobilier) is een internationale vereniging in Brussel. Leden zijn in Europa gevestigde nationale verenigingen die makelaars en vastgoedbeheerders vertegenwoordigen. CEPI heeft tot doel de normen in de vastgoedberoepen te verhogen en te bevorderen. Op die manier voeren gekwalificeerde professionals met hoge ethische normen de makelaardij uit in onroerend goed en vastgoedbeheer.

Foto van links naar rechts: Romy Olthof-Schlundt Bodien, Bart-Jan Mutters, Herman de Jong, Karen Brussee-Dam en Ronald Schumacher.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.