Actualiteiten, Magazines

Nieuwe Vastgoed Adviseur!

VA mockup - Mei 2024

De nieuwe Vastgoed Adviseur ligt deze week weer op de deurmat van onze leden. Voor deze voorjaarseditie deden we inspiratie op over de grenzen en dat leverde bijzondere verhalen en interessante inzichten op. Hieronder een voorproefje!

Furore maken in Oostenrijk

We spraken VBO-lid Simone Diks over haar avontuur in Oostenrijk, het land waar haar vader ooit startte met D&D Immobilien. Anno 2024 is D&D Second Home nog steeds volop actief in de vastgoed- en recreatiesector, waarbij het adviseren van internationale klanten over de aan- en verkoop van recreatief onroerend goed centraal staat. ‘De Oostenrijkse woningmarkt is heel stabiel en dat maakt het voor beleggers interessant.’

Amerikaan happy in Haarlem

Sean Allen Cooper belandde via het werk van zijn vrouw in Haarlem en voelt zich daar als een vis in het water. De Amerikaan is eigenaar van Reimagine Makelaars en we stellen hem in deze Vastgoed Adviseur aan je voor. Hij vertelt over zijn passie voor het vak en ook over zijn grootste leermoment als beginnend makelaar in de Verenigde Staten. ‘Het kwam nog in het nieuws ook’.

Grenzeloze fouten 

Dat een Nederlandse makelaar zijn bemiddelingswerkzaamheden beter binnen de landsgrenzen kan uitvoeren, dat laat de anekdote van onze huisadvocaat mr. Johan van de Sande zien. ‘De uitspraak’ gaat dit keer over een transactie bij onze oosterburen. ‘Het antwoord van Paulus was kort maar krachtig: het ging om de verkoop van Duits vastgoed en in dat geval was Duits recht van toepassing.’

En verder…

We doken in de beroepsregulering voor makelaars in andere EU-landen en interviewden wethouder Jeroen Diepemaat over de dynamiek van Enschede als grensstad van Duitsland. Wat brengt dat voor een uitdagingen met zich mee voor de woningmarkt daar? Verder een column van Alex van Keulen over Spanje en maak kennis met OVGP & NIVEX.

Vastgoed Adviseur ook te lezen op VBO Connect

De digitale versie van de Vastgoed Adviseur vind je hier en leden kunnen voor ons vakblad ook terecht op VBO Connect.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.