Actualiteiten

Goed voorbereid naar de stembus

debat-900-x-600-px3-1166_680x520_fit

Op 12 februari organiseert VBO een online verkiezingsdebat. Roland Koopman (journalist RTL Z) legt een uur lang scherpe stellingen voor aan zeven (kandidaat) Kamerleden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Na registratie ontvang je een link waarmee je het debat tussen 12:00-13:00 uur live kunnen volgen.

“Er heerst woningnood en inmiddels kunnen we wel spreken van een heuse wooncrisis. Inmiddels is er al een tekort van ruim 330.000 woningen. Dat vraagt om een goed beleid voor de woningmarkt. Door een online debat te organiseren, kunnen zowel consumenten als vastgoedprofessionals goed voorbereid hun stem uitbrengen.” – Hans van der Ploeg

Tweede Kamerverkiezingen

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De verkiezingsuitslag bepaalt mede welk beleid er de komende vier jaar wordt gevoerd voor de woning- en hypotheekmarkt. VBO is benieuwd naar de standpunten van de verschillende politieke partijen en hoe zij de uitdagingen op de woningmarkt willen aangaan. Om consumenten en vastgoedprofessionals hier meer inzicht te geven, organiseert VBO in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen dit online debat.

Opzet en inhoud debat

Tijdens het debat worden stellingen voorgelegd aan de Kamerleden, zodat zij daarop kunnen reageren en er een discussie ontstaat. Deze stellingen komen terug in de KiesWijzerWonen; een door VBO ontwikkelde stemwijzer die de woonconsument helpt om te bepalen welke politieke partij het beste opkomt voor zijn of haar woonbelangen en woonwensen.

KiesWijzerWonen

VBO begrijpt dat het voor woonconsumenten niet makkelijk is om te achterhalen wat de woningmarktstandpunten van politieke partijen zijn en wil hen daarom met de KiesWijzerWonen online informeren over de belangrijkste woonthema’s tijdens de verkiezingen. Via zestien stellingen hoopt VBO de woonconsument wegwijs te maken in de complexe woningmarktmaterie uit de partijprogramma’s. Wat is de impact van de standpunten van politieke partijen op de woonsituatie van de kiezer en de koop- en huuromstandigheden? De lancering van de KiesWijzerWonen is op 12 februari tijdens het Online VBO Verkiezingsdebat en kan worden ingevuld tot en met 17 maart 2021. Daar volgt nog een separaat bericht over.

Deelnemende Kamerleden

De deelnemende Kamerleden zijn:

Ben jij er op 12 februari bij? Meld je aan voor het online verkiezingsdebat.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.