Actualiteiten

Hoge opkomst in het fraaie Louwman Museum

Louwman Museum

De voorjaarseditie van de Ronde door Nederland 2024 ging op 4 april verder in het adembenemende Louwman Museum in Den Haag, de nieuwe thuisstad van VBO. Daar kregen de circa 200 aanwezige VBO-leden niet alleen informatie over de vastgoedmarkt en hun branchevereniging voorgeschoteld, maar ook de gelegenheid om 150 jaar autogeschiedenis met 275 antieke bolides en gerelateerde kunstwerken te bewonderen.

De laatste Formule 1-wagen van Toyota Racing uit 2009, de geelrode Desoto-taxi en Lincoln V12 uit The Godfather, de Witkar uit de jaren ’70, Elvis Presleys Cadillac en zelfs de Humber Pullman van Sir Winston Churchill. Op autogebied is er weinig dat het Louwman Museum, sinds 2010 gevestigd aan de Leidsestraatweg in Den Haag, niet in zijn collectie heeft. Zo’n beetje alles wat de automobielindustrie sinds 1887 heeft voortgebracht is hier wel te vinden. De familie Louwman startte de verzameling al in 1934, wat uitmondde tot een museum in 1969. Met daarbij ook veel aandacht voor de technologie en innovatie door de decennia heen. Van de eerste experimentele vierwielers op stoom en aardolie tot de hybride bolides van nu.

Een plek waar ook de VBO-leden hun ogen uitkeken tijdens de tweede bijeenkomst van de Ronde door Nederland 2024. Maar eerst was er het plenaire gedeelte, met daarbij een aantal belangrijke topics op de agenda. Na het welkomstwoord van bestuursvoorzitter Harry Bruijniks praatte directeur Hans van der Ploeg de aanwezigen bij over de lonkende fusie met VastgoedPRO, de verhuizing van VBO naar de Malietoren in Den Haag en actuele thema’s binnen de vastgoedbranche. Wat is de stand van zaken op het gebied van modelmatig taxeren? En ook het Europese makelaarsregister en het overstappen naar MMCEPI kwam  aan bod. Want hoe gaat dat precies in zijn werk? En bij de rondvraag werd er gepeild wie er voor en tegen de fusie zijn. Kortom: als VBO-lid mag je de Ronde dit voorjaar eigenlijk niet overslaan.

Ter inspiratie en voor de PE-punten waren er aansluitend twee workshoprondes (subsessies), met de thema’s duurzaamheid, warmtepompen, Kolibri en belangenbehartiging. De subsessie over dat laatste onderwerp was deze voorjaarsreeks alleen in Den Haag te volgen. Tristan Bons, adjunct-directeur en hoofd public affairs van VBO, vertelde over zijn werk als lobbyist in voornamelijk politiek Den Haag en sloot ludiek af met een rollenspel. De presentatie hiervan zullen wij op een later moment met de leden delen.

Makelaar-taxateur Saskia Uittenbogaard-Klaassen van Appletree Makelaardij was enthousiast over de prachtige locatie én de subsessie. “Heel interessant om een inkijkje te krijgen in hoe zo’n lobbytraject werkt. Het was heel leuk. Mijn man heeft ook gelobbyd, maar dan in een andere sector. Ik wilde graag eens zien hoe dat in het vastgoed gaat. Belangrijkste les: je schepen niet verbranden en geen mensen afbreken, want je kunt iemand weer nodig hebben. Al met al was het een zeer geslaagde dag.”

VBO-verhuurmakelaar Steven Frommé (Tweelwonen Rotterdam) sloot zich daarbij aan. “Ik vond het een leuke dag en dat op een fantastische locatie en ook nog eens dicht bij huis voor mij, haha. Het is altijd fijn om even bijgepraat te worden over alles wat gaande is en collega’s te spreken. Tijdens de subsessies zat ik eerst bij Tristan over de lobby. Dat is ook in de huur- en verhuurmarkt best een hot topic en dan is het interessant om te horen van Tristan hoe dat allemaal wordt aangepakt en wat er gebeurt achter de schermen qua tactieken. Terwijl je als buitenstaander misschien denkt dat er niets gebeurt. De workshop vanuit Kolibri was ook prima. Ik kon wat vragen stellen over wat wij met onze onderneming misschien anders kunnen doen qua softwaregebruik. En het plenaire gedeelte was ook interessant, dat werd goed duidelijk en inzichtelijk gebracht.”

Het Louwman Museum had Frommé al eens gezien, maar dat mocht de pret niet drukken. “Met een museumjaarkaart en als autoliefhebber is dit een leuk uitje. Ik heb in de middag nog even een rondje gedaan. Voornamelijk die heel oude bakken vind ik gaaf. Het is machtig mooi om die collectie auto’s zo bij elkaar te zien van de familie Louwman.”

De Ronde door Nederland gaat op 9 april verder in het stadion van voetbalclub PEC Zwolle en sluit donderdag 11 april af in de Stoomhal in Wormer. Blijf onze socials en vbomakelaar.nl volgen voor updates van onze evenementen. Wij hopen je snel te zien!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.