Actualiteiten

Nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021 gaat in

istock-1042650390-1323_680x520_fit

Vandaag gaat het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021 in. Om te zorgen dat jij hierop bent voorbereid, zijn de laatste versie van het nieuwe model en de opdrachtvoorwaarden te vinden bij Werkdocumenten op MijnVBO.nl. Wat is nog meer handig om te weten?

Het nieuwe model zou eerst op 1 juli ingaan, maar dat werd met drie maanden uitgesteld omdat de software niet naar behoren werkte. Nu het 1 oktober gaat het nieuwe model officieel in.

Om te zorgen dat je met de juiste documenten aan de slag gaat is het belangrijk om te weten dat het NRVT onlangs een paar aanpassingen heeft aangebracht aan de documenten uit juli. De veranderingen op een rij:

• Opdrachtvoorwaarden: de verwijzing naar ‘Regeling van Rentmeesters 2015’ (NVR regels) is vervangen door de inmiddels opgevolgde ‘Regeling van Rentmeester 2020’.

• Taxatierapport: onder ‘5. Hernieuwde energie’ is de afbeelding van Milieu Centraal verwijderd. Deze afbeelding klopt niet meer en er is nog geen nieuw exemplaar voorhanden.

• Taxatierapport: op pagina 29 is een tekstuele wijziging aangebracht. Als van de te taxeren woning een rapport van een volledige bouwkundige keuring (conform NHG eisen) aanwezig is, kan deze worden bijgevoegd als bijlage en is het niet nodig de gebreken over te nemen in de bouwkundige opnamestaat.

Praktijkhandreiking
De laatste versie van de documenten staan op MijnVBO.nl, het platform voor VBO-leden, inclusief de nieuwe Praktijkhandreiking Wonen, de plausibiliteitsverklaring en een invulinstructie. Of kijk op NRVT.nl.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.