Actualiteiten, Events

Ronde door Nederland op bijzondere locatie van start

Ronde door Nederland

De najaarseditie van de Ronde door Nederland 2023 ging deze week van start op een bijzondere locatie. Ouwehands Dierenpark in Rhenen was afgelopen maandag namelijk de plek waar de eerste van vijf bijeenkomsten plaatsvond. Omgeven door reuzenpanda’s, apen en andere exotische dieren werden onze leden weer bijgepraat over de ontwikkelingen bij VBO en op de woningmarkt, met aansluitend de keuze uit diverse workshops.

Ronde door Nederland op bijzondere locatie van start

Lisa Klumpenaar van T & A Van Es Makelaardij bezocht ‘de Ronde’ voor het eerst. De locatie was voor haar extra speciaal. “Ik ben hier eigenlijk opgegroeid en heb vroeger zelfs een jaarabonnement gehad. Ik kwam hier als kind wekelijks, maar dat is inmiddels vijftien jaar geleden. Heel leuk om mijn eerste Ronde door Nederland hier bij te wonen en tegelijkertijd weer terug te zijn en in deze setting kennis op te doen en collega’s te spreken.”

De 26-jarige Klumpenaar is nog in opleiding voor taxateur en daarom vond ze het met name interessant om van VBO-directeur Hans van der Ploeg te horen wat de laatste stand van zaken is op de taxatiemarkt. “De workshops waren ook interessant, met veel interactie. Mijn aandacht ging vooral uit naar de workshop van Maarten Colijn over toekomstbestendige commercie en hoe je de nieuwe generatie het beste kunt benaderen. Erg interessant.”

Ronde door Nederland 2023

Gevarieerd programma

Na ontvangst met een hapje en een drankje startte het programma met een plenaire lezing. Na een welkomstwoord van voorzitter Harry Bruijniks praatte directeur Hans van der Ploeg de aanwezige leden onder meer bij over de marketingcampagnes van VBO en het nieuwe tv-programma Kopen of Slopen dat 6 november begint en waarin vier VBO-makelaars te zien zijn. Adjunct-directeur Tristan Bons wierp in verband met de naderende Tweede Kamerverkiezingen een blik in de politieke glazen bol. Wie wordt de nieuwe minister van Wonen?

Aansluitend waren er twee workshopronden, met steeds de keuze uit; ‘Cybercriminaliteit, mij overkomt dat toch niet! Spreker: Hans Kortekaas, ID Control’, ‘Toekomstbestendige commercie in een snel veranderende markt. Spreker: Maarten Colijn, Professional Capital’ en ‘Hoe blijft jouw makelaarskantoor de concurrentie een stap voor. Sprekers: Arnaud Geeve en Chantal van Lent, Nexxtmove’.

De goedbezochte bijeenkomst werd afgesloten met een diner, waarna de leden nog even ongestoord konden genieten van een wandeling door een voor het publiek inmiddels gesloten dierentuin. Van der Ploeg kijkt terug op een geslaagde ouverture van de najaarsronde. “Goed om de ontwikkelingen binnen de markt en VBO weer te kunnen delen met onze leden. En dat op een wel heel exotische locatie, misschien wel de mooiste die we tot nu toe gehad hebben.”

Vervolg Ronde door Nederland

De Ronde door Nederland gaat vandaag verder in Villa Westend (Velserbroek), gevolgd door de Rotterdamse Kuip op woensdag 11 oktober, ijshal Thialf (Heerenveen) op vrijdag 13 oktober en Het Ketelhuis te Eindhoven op woensdag 25 oktober.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.