Actualiteiten, Events

SCVM organiseert groot huurcongres in Utrecht

Huurcongres SCVM

Door alle perikelen op de huurmarkt is er onder huurbemiddelaars en vastgoedeigenaren een grote behoefte aan informatie en toekomstperspectief omtrent de regelgeving en politieke plannen in Den Haag. Daarom organiseert Stichting Certificering Voor Makelaars (SCVM) voor donderdag 16 november een groot huurcongres in Utrecht, met presentaties van diverse experts.

Reguleren middensegment

Er zijn een heleboel plannen vanuit het demissionaire kabinet om het middensegment te reguleren. Aannemelijk is dat de plannen in een al dan niet gewijzigde vorm op de agenda van een nieuw samengestelde Tweede Kamer komen te staan. De onzekerheid op de huurmarkt op het gebied van regelgeving verdwijnt voorlopig dus nog niet.

Verhuurbemiddelaars hebben behoefte aan een update over hun turbulente markt. Want wat betekenen de plannen voor hun dagelijkse praktijk? En hoe kunnen zij adequaat inspelen op (mogelijke) veranderingen?

“De huurmarkt is aan ongelooflijk veel veranderingen onderhevig. Daarom is het geweldig dat het SCVM, hét kwaliteitsregister voor makelaars van Nederland, de handschoen oppakt”, zegt directeur Hans van der Ploeg van branchevereniging VBO, één van de mede-ondertekenaars van het huurmanifest ‘Maak de huurmarkt weer gezond 2024’.

SCVM

SCVM registreert sinds 2001 vakbekwame, gecertificeerde makelaars onroerende zaken om zo de kwaliteit en integriteit van makelaars in één register te borgen. Het makelaarsregister bevordert de verdere professionalisering van het vak en de transparantie van het bemiddelingsproces.

De Kamer Huur is het centraal register van SCVM dat sinds 1 januari 2022 de kwaliteitseisen en de beroeps- en gedragsregels voor huurbemiddelaars vaststelt. Toetreden tot de Kamer Huur kan alleen met het onafhankelijke Keurmerk VerhuurVeilig. Dit keurmerk is een certificaat waarmee wordt aangetoond dat de verhuurder, maar ook de huurder, met een vakbekwame huurbemiddelaar in zee gaat.

Programma huurcongres

Congreslocatie Mereveld fungeert op 16 november als decor. Het programma start om 12.00 uur met een lunch, gevolgd door de opening (13.00 uur) van prof. dr. Toon van Mierlo, voorzitter van SCVM. Hierna volgen presentaties van Jasper de Groot (Founder Pararius), mr. Johan van de Sande (Van de Sande Berndsen advocaten), Lourens Pel (Eerlijk te Huur, Huurscreen), Alex Vooren (uitvoerend bestuurder SBWH) en keynote speaker prof. dr. Jan Latten.

Van 17.00 tot 17.30 uur wordt er afgesloten met een hapje en drankje. Uiteraard is daarbij gelegenheid voor netwerken met collega’s uit de branche.

Save the date: schrijf je in

Het loopt storm met de aanmeldingen voor het huurcongres, maar er is nog plek. Je kunt je hier inschrijven. Vragen over dit evenement? Stuur dan een mail naar ln.mvcs@ofni.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.