Actualiteiten

‘De Ronde’ op bijzondere locatie in Harderwijk

Foto uitgelicht Mike Harderwijk

De Ronde door Nederland streek op woensdag 19 april neer in het Gelderse Harderwijk. Circa 120 VBO-leden kwamen daar bijeen in het Congrescentrum B&I (Bouw en Infra Park), een karakteristieke locatie bestaande uit zestien vergaderzalen verspreid over monumentale panden. Het terrein deed in de jaren dertig dienst als de Willem George Frederikkazerne, een plek waar veel militaire activiteiten plaatsvonden. De paardenstallen en garages voor militaire voertuigen van destijds zijn de zalen voor grote bedrijfsevents en workshops van nu. De bouwstijl is zoveel mogelijk behouden gebleven en dat maakt het tot een bijzondere plek, zo vonden ook de aanwezige VBO-leden.

Het programma

Net als in Bakkeveen, Hilvarenbeek en Rotterdam startte de dag met een plenair gedeelte over actuele zaken binnen de woningmarkt en het reilen en zeilen bij VBO zelf. Na de uitgebreide lunch waren er aansluitend twee rondes met workshops van Frank Schoones (De markt verandert, verander jij mee?), Johan van de Sande (Praktijkvoorbeelden van de juridische helpdesk), Alex van Keulen (Onderscheid je door aandacht en kennis van jouw klant; door de perfecte samenwerking van de de juiste software) en Adriaan Post (De rol van het NWWI binnen het validatieproces).

Er waren opnieuw veel enthousiaste geluiden van de aanwezige VBO-leden. “Ik vind dat VBO het als brancheorganisatie echt leuk aanpakt. Het is een volle dag die zij leuk combineren met een hapje en een drankje. En de workshop over marketing vond ik heel erg informatief”, zei Isa Hogeweg (Flevo Makelaars), die het event samen met Patricia van Drongelen (Arcuris Bedrijfsmakelaars) bezocht.

Laatstgenoemde was ook blij met de workshop over marketing. “We zijn daar al erg druk mee bezig op kantoor en dit bood weer heel andere inzichten. Bijvoorbeeld het onderzoek van je database en hoe je dat nog beter kunt inzetten in plaats van dat eenmalige contact dat je hebt met je koper of verkoper. Je kunt nog veel meer met die informatie en dat is iets wat ik mee terugneem naar kantoor.”

‘Kritiek en complimentje’

Bij Erik Pieter Vlaanderen (Vlaanderen Makelaardij) ging de aandacht vooral uit naar een andere workshop. “De workshop over het NWWI, daar ging ik echt bewust kritisch in omdat ik een negatieve ervaring heb gehad met het NWWI. Ik vond dat meneer Post een goed verhaal vertelde. Aan het eind heb ik hem dat ook verteld. Ik vond het fijn om zowel kritiek te leveren als een complimentje terug te geven. Het lastige is: je bent als taxateur opgeleid om te taxeren. Jij kent het pand en maakt het rapport en als er dan iemand van achter een bureau vandaan gaat beoordelen dat ik iets niet goed geformuleerd heb, daar heb ik moeite mee.”

Al met al kijkt Vlaanderen terug op een geslaagde dag. “Ik vond het plezierig dat er (bij het plenaire gedeelte, red.) ruimte was om tussendoor vragen te stellen en dan loopt het programma misschien uit, maar dan ben je niet weggegaan met het idee; nou weet ik nog niet wat ik wilde weten.”

To be continued

Houd de social media-kanalen van VBO en vbomakelaar.nl in de gaten voor meer en uitgebreidere reacties en video-interviews over De Ronde door Nederland 2023.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.