Actualiteiten

Makelaars Vastgoedpro en VBO ontvangen als eerste Europese certificaat

MicrosoftTeams-image (6)

Makelaars van Vastgoedpro en VBO kunnen vanaf juni als eerste Europese erkenning krijgen met het MMCEPI-certificaat. Dit Europese certificaat voor makelaars wordt voor het eerst in Nederland uitgereikt.

Makelen volgens Europese standaard

Als lid van CEPI – de Europese koepelorganisatie van de makelaardij – mogen zowel Vastgoedpro als VBO de aangesloten makelaars het Europese certificaat aanbieden. Hiermee kan de makelaar aantonen dat hij of zij lid is van een organisatie die voldoet aan de standaard die het Europese CEPI stelt.

Daarnaast is deze erkenning alleen beschikbaar voor verenigingsmakelaars in Nederland die voldoen aan de kwaliteitsnormen die hun vereniging stelt. Denk daarbij aan het bewijzen van bepaalde beroepscompetenties, vakkennis en het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Uitreiking Europese certificaat makelaars

Vastgoedpro reikt de eerste certificaten uit tijdens de algemene ledenvergadering (alv) op 6 juni aanstaande. Om het certificaat te mogen voeren, is vereist dat je als makelaar aan alle lidmaatschapsvoorwaarden en permanente educatienormen van de verenigingen voldoet, en dat je de statuten en gedragscode van CEPI naleeft.

Over CEPI

CEPI (Confédération européenne de l’immobilier) is een in Brussel gevestigde internationale vereniging. Leden zijn in Europa gevestigde nationale verenigingen die makelaars en vastgoedbeheerders vertegenwoordigen. CEPI heeft tot doel de normen in de vastgoedberoepen te verhogen en te bevorderen, zodat makelaardij in onroerend goed en vastgoedbeheer wordt uitgevoerd door gekwalificeerde professionals met hoge ethische normen.

Houd www.vbomakelaar.nl en onze social media-kanalen goed in de gaten voor updates over het MMCEPI-certificaat.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.