Blogs

Ins & outs van Matterport

ins-outs-van-matterport-1002_680x520_fit

De afgelopen tijd is virtueel bezichtigen een hot topic geweest in de vastgoedmarkt. Steeds meer makelaars bieden aan om via hun telefoon de digitale tour te verzorgen of een video van de woning door te sturen. Natuurlijk krijg je hierdoor een goede eerste indruk van een woning. Iedere hoek kunnen bekijken en het gevoel hebben dat je echt door het huis loopt, heb je echter niet. En daarmee komt Matterport in beeld. Dankzij deze tool kan jij als makelaar 3D-scans creëren van een woning. In deze scan kun je vervolgens klikken, waardoor kamers in 360° modus worden getoond. Zo kan jouw klant zich virtueel bewegen door bijvoorbeeld een woning of winkelpand. Dankzij deze scan krijgt hij of zij een vollediger beeld van de indeling en grootte van een object.

Welke functies heeft Matterport?

In Matterport kunnen jouw klanten navigeren en bewegen alsof ze in het gebouw staan. Deze techniek is vergelijkbaar met Google Streetview. Wil jouw klant een 3D overzicht van de woning? Met de dollhouse view maak je een röntgenscan van het object. Vervolgens kan de gebruiker het gebouw roteren, schakelen tussen verdiepingen en in- en uitzoomen. Dankzij de liftfunctie heeft de kandidaat koper het gevoel een lift te nemen naar de volgende verdieping. Handig bij objecten die meerdere verdiepingen hebben.

Lees ook: Zijn digitale handtekeningen echt de toekomst?

Verplaatsen binnen de 3D tour

De gebruiker van de 3D tour kan zich bewegen door te switchen tussen kamers of gemarkeerde hotspots. Ook kan de gebruiker een guided tour volgen. Hierdoor beweegt hij of zij zich door het gebouw zonder hiervoor iets te hoeven doen. Dankzij de 360° omgevingsbeelden krijgt de kandidaat koper een nog beter beeld van het gebouw en de omgeving. Iedere 3D tour is voorzien van een virtual reality versie. Bekijk deze tour met een speciale VR-bril. Hierdoor lijkt het net alsof je in het gebouw staat.

Hotspots en altijd bij de hand

Hebben jij en jouw klant bepaalde plekken in het object die kandidaat kopers zeker moet zien? Met Mattertags kun je bepaalde hotspots plaatsen in de 3D tour. Bovendien kun je bij deze hotspots achtergrondinformatie geven met tekst, links, foto’s of video. Hierdoor wordt de ervaring direct een stuk persoonlijker. Dankzij een link of code kun jij op ieder apparaat de 3D tours van Matterport laten zien. Dankzij de Matterport Showcase app kun je ook offline objecten bekijken of laten zien. Zo laat je aan toekomstige klanten bijvoorbeeld eenvoudig zien welke woningen je in de verkoop hebt.

Met Matterport kun je jouw klant, zeker in deze tijd, een vollediger beeld geven van een object. Een nieuwe feature: scans maken via je Iphone. Zo wordt het gebruik van Matterport wel heel eenvoudig en toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op: matterport.com

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.