Actualiteiten, Events

‘Gevaarlijke’ workshop tijdens Ronde door Nederland

Workshop cybercriminaliteit

VBO-leden kunnen tijdens de Ronde door Nederland onder meer een ‘gevaarlijke’ workshop over cybercriminaliteit volgen. Deelnemen is op eigen risico.

Workshop over cybercriminaliteit 

In de workshop ‘Cybercriminaliteit, mij overkomt dat toch niet!’ gaat expert Hans Kortekaas, oprichter van cybersecuritybedrijf ID Control, dieper in op de online gevaren waar ook makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars in de dagelijkse praktijk mee te maken (kunnen) krijgen. Denk aan een datalek waarbij gegevens van klanten pardoes op straat belanden.

Ook het belang van een sterk wachtwoord, en hier zorgvuldig mee omgaan, komen voorbij. Dat dit niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is, blijkt wel uit één van de hilarische video’s die Kortekaas in zijn workshop laat zien.

Ook de ‘gevaarlijke’ demonstratie over het dark web trok de aandacht van de deelnemende VBO-leden tijdens de Ronde in Ouwehands Dierenpark (2 oktober) en Velserbroek (4 oktober). Ter afsluiting heeft Kortekaas, voor wie durft, nog een andere spannende demonstratie in petto, maar dat verklappen we hier niet.

VBO-lid René Cornelissen (71) van Doreco was enthousiast over de workshop. “Het cybergebeuren heeft mijn volle aandacht, want dat speelt op dit moment heel erg. Ik word er bijna dagelijks mee geconfronteerd. Er komen allerlei mails en telefoontjes binnen uit het buitenland. De workshop heeft mij geleerd dat ik hier heel alert op moet zijn en dat werd ook goed onderbouwd”, aldus Cornelissen. “Je moet constant op je qui-vive zijn. Ik vond het een geslaagde dag.”

De workshop vindt deze najaarsronde nog plaats op woensdag 11 oktober (De Kuip, Rotterdam), vrijdag 13 oktober (Thialf, Heerenveen) en woensdag 25 oktober (Het Ketelhuis, Eindhoven).

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.