Webinars

Discriminatie op de huurmarkt: bekijk ons webinar terug

Woning-discriminatie
Discriminatie op de huurmarkt is nog steeds een probleem, blijkt uit verschillende onderzoeken. Wat kunnen we daartegen doen? Die vraag stond centraal bij ons webinar van 16 februari 2023. Bekijk het hieronder terug.

Discriminatie op de huurmarkt

Om discriminatie op de huurmarkt een halt toe te roepen, is er een actieplan bedacht. De aanpak woondiscriminatie vanuit de (Rijks)overheid bestaat uit vijf actielijnen: monitoring en onderzoek, voorlichting en bewustwording, afdwingbare regelgeving in het wetsvoorstel goed verhuurderschap, onderzoek naar de meldplicht en het versterken van de regionale en branchegerichte aanpak. Wat dit voor jou betekent in de dagelijkse praktijk is besproken tijdens het webinar, georganiseerd door VBO.
Te gast waren Pieter Kranenborg (onderzoeker/adviseur bij RIGO), Arwen Hoogenbosch MSC (onderzoeker bij instituut Verwey-Jonker) en Sandra Marris, manager legal bij VBO. De presentatie lag in handen van Tristan Bons, adjunct-directeur van VBO. De webinar duurt ruim 46 minuten. Veel kijkplezier!

Webinar 16 februari 2023: 

Blijf VBO volgen

Via onze social media-kanalen (Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram) blijf je op de hoogte van al onze activiteiten en nieuwe webinars die op de planning staan. Bezoek af en toe ook onze website www.vbomakelaar.nl voor de laatste updates over de woningmarkt en het reilen en zeilen bij VBO.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.