Webinars

Webinar over Wwft-maatregelen

Webinar Wwft

Door de koper en verkoper te screenen volgens de Wwft-maatregelen, kun je voorkomen dat vastgoed een aantrekkelijk doelwit voor criminelen is om geld wit te wassen of te gebruiken voor criminele activiteiten. Wwft staat voor; Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. In dat opzicht is ons webinar over Wwft-maatregelen een must see.

Webinar over Wwft-maatregelen

Sinds 1 augustus 2008 is de Wwft van kracht. Toch zijn er nog een heleboel vragen over de uitvoering hiervan. En omdat met de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme een groot maatschappelijk belang gemoeid is, zijn er continu aanpassingen/verscherpingen van de anti-witwasregels.

Iedereen die onder de Wwft valt- dit zijn banken, makelaars, notarissen, belastingadviseurs, advocaten en mensen die bemiddelen bij de aankoop en verkoop van bijvoorbeeld voertuigen, kunstvoorwerpen en juwelen- zijn verplicht om onderzoek te doen naar zijn of haar klant en waar diens geld vandaan komt. Dit dient te gebeuren via een cliëntenonderzoek. Ook moeten Wwft’ers ongebruikelijke transacties melden bij de Financial Intelligence Unit – Nederland.

Wat is er de afgelopen periode allemaal veranderd en wat wordt er met een melding gedaan? Deze en andere vragen worden beantwoord in het webinar van 10 januari 2023 over de Wwft. Het webinar is te zien voor VBO-leden op mijnvbo.nl.

Wwft-maatregelen

Blijf VBO online volgen

Houd onze social media-kanalen alsmede www.vbomakelaar.nl in de gaten voor nieuwsberichten en achtergronden over de woningmarkt en het reilen en zeilen binnen VBO. Tips voor een verhaal? Stuur een e-mail naar ln.obv@netohcseob.ekim.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.