Actualiteiten

Ronde door Nederland 2024 een groot succes

RDN_Louwman-8-2

Bijna 550 VBO-leden bezochten de voorjaarseditie van de Ronde door Nederland 2024, dit keer op prachtige locaties in Eindhoven, Den Haag, Zwolle en Wormer. Met de hoge opkomst, belangrijke kennisdeling over relevante topics uit de branche en goede sfeer kunnen we weer spreken van een geslaagde reeks evenementen.

Ronde door Nederland: altijd prachtige locaties

Met de High Tech Campus in Eindhoven, het Louwman-automuseum in Den Haag, het voetbalstadion van PEC Zwolle en de oude rijstpellerij en rijksmonument De Stoomhal in Wormer  spraken de locaties weer tot de verbeelding. En dat gold ook voor de organisatie. “Zoals altijd was het prima geregeld tijdens de Ronde door Nederland”, aldus VBO-makelaar Arjan Hoogendoorn, één van de aanwezigen in Wormer. “Het is fijn om een update te krijgen over de marktontwikkelingen en VBO zelf. Hans kan het goed verwoorden en er heerst altijd een goede vibe bij de Ronde.”

VBO-verhuurmakelaar Steven Frommé: “Ik vond de bijeenkomst in Den Haag erg leuk en interessant. En dat op een fantastische locatie. Het is altijd fijn te horen wat er allemaal gaande is en om collega’s te spreken.” Ook makelaar-taxateur Saskia Uittenbogaard-Klaassen was in de residentie en zij sprak van ‘een zeer geslaagde dag.’

Thema’s die bij het plenaire gedeelte werden besproken? Natuurlijk het plan voor de fusie met Vastgoedpro, de uitdagingen rondom modelmatig taxeren, het MMCEPI-certificaat en de positieve ontwikkelingen binnen VBO. Met de aansluitende kleine kennissessies voor de leden (subsessies) werd er vooral ingezet op de energietransitie. Dit wordt een steeds belangrijkere pijler binnen de vastgoedbranche.

De presentatie van Masterwatt in Zwolle.

Duurzaamheid belangrijk thema bij subsessies

Het bedrijf Masterwatt gaf een presentatie over warmtepompen en Dutch Green Building Council over duurzaamheid. VBO-leden kunnen de PowerPoints hiervan vinden in de laatste nieuwsbrief van 17 april. Verder was er een subsessie van Kolibri, leverancier van software voor makelaars. En Tristan Bons (adjunct-directeur VBO) deelde zijn ervaringen over belangenbehartiging en het lobbytraject van VBO met betrekking tot politiek Den Haag. Hoe gaat dat achter de schermen? Het leverde allemaal genoeg stof tot napraten op voor de aansluitende netwerkborrels.

VBO-directeur Hans van der Ploeg: “Zoals altijd keek ik weer uit naar de Ronde door Nederland. Het blijft mijn passie om met zoveel leden van gedachten te kunnen wisselen. Niet alleen plenair, maar ook de individuele contacten tijdens de Ronde zijn mij veel waard. Zonder die gesprekken, en daar zitten soms best kritische noten tussen, kunnen we steeds beter ons werk doen voor de leden. Er gebeurt zoveel in ons mooie vakgebied dat het noodzakelijk is om deze korte lijnen te koesteren.”

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.

Ja, houd mij op de hoogte van het laatste nieuws

Ik ontvang graag de maandelijkse nieuwsbrief in mijn inbox met daarin de laatste actualiteiten en ontwikkelingen uit de branche.